Stojnica fundacije Koraki za Urbana na košarkarski tekmi v Stožicah

Na jutrišnjem košarkarskem spektaklu v Stožicah se bodo slovenski reprezentanti na kvalifikacijski tekmi spopadli s Hrvati, tekma pa bo imela tudi dobrodelno noto – tam bo stojnica fundacije Koraki za Urbana. Pri njej bodo zbirali denar za razvoj zdravila za gensko okvaro, zaradi katere deček ne more hoditi in govoriti.

Donacije za Urbana

Bralci/poslušalci/gledalci lahko pošljejo sporočilo URBAN5 na 1919.

Urban je že včeraj spoznal slovenske košarkarske junake, med drugim tudi Luko Dončića. "Urban je pravi borec, vsa čast njegovim staršem, ki se borijo z njim, da bi imel normalno življenje," je dejal Edo Murić, kapetan slovenske košarkarske reprezentance, in dodal, da se tudi oni na nekakšen način borijo, a v popolnoma drugačnem smislu.

"Tudi on mora tako kot oni intenzivno trenirati, da doseže svoje sanje – njegove so, da bi bil čisto navaden fantek," je povedala mama Urbana Špela Miroševič. Njen triletni sin, ki zaradi sindroma CTNNB1 ne more hoditi in govoriti, je že začel nov niz intenzivnih terapij, vendar je za njegovo zdravje ključna genska terapija.

"Kar zadeva junake, mi ne sežemo do kolen Urbanu in njegovim staršem," je še dodal Murić in poudaril, da jim deček predstavlja zgled. Košarkarji so sicer Urbanu za spomin podpisali majico in žogo – v žrebu za to bo vsak, ki bo pred jutrišnjo tekmo na stojnici v Stožicah prispeval donacijo. Za razvoj njegovega zdravila potrebujejo še 850 tisoč evrov.