V arboretumu obiskovalcem obljubljajo vrtnično slavje z glasbeno in kulinarično spremljavo, zbrane pa bo ob odkritju plakete vrtne odličnosti nagovorila tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Zaradi mednarodne dejavnosti društva Ljubiteljev vrtnic Slovenije, ki skupaj z arboretumom dogodek tudi organizira, je rožne vrtove Arboretuma Volčji Potok nagradila svetovna vrtničarska skupnost in jim na svetovnem kongresu leta 2022 podelila Priznanje za vrtno odličnost, so zapisali na spletni strani arboretuma.

Arboretum v juniju zaznamujejo vrtnice, ki so v parku v štirih različnih rozarijih. Mesec vrtnic bodo v arboretumu obogatili s pestrim spremljevalnim programom, ki bo po navedbah organizatorjev navduševal tako vrtnarske ljubitelje kot poznavalce teh lepih in dišečih rastlin.

Prav tako bo na ogled razstava Zgodovinske vrtnice, ki ponuja vpogled v bogato zbirko vrtnic arboretuma. Obiskovalcem so na voljo avdiovrtnične zgodbe, do katerih lahko s pomočjo QR-kod dostopajo na razstavah Slovenske vrtnice, EU v vrtnicah, Znamenite vrtnice in Rožni vrt Marije Auersperg Attems. Prek QR-kod so dostopne tudi informacije o sortah vrtnic v Spodnjem rozariju ter informacije o vrtnicah v rožnem vrtu Papeških vrtnic, pojasnjujejo v arboretumu.

Prav tako pa Arboretum Volčji Potok razpisuje tudi fotonatečaj, katerega rdeča nit so njihove vrtnice, so še zapisali.