Stanley Tucci med odkrivanjem italijanskih pršutov. Foto: CNN
Stanley Tucci med odkrivanjem italijanskih pršutov. Foto: CNN

60-letni Tucci je bil vedno naravnost obseden s kulturo in gastronomijo države, v kateri imata korenine oba njegova starša. In zdaj je igralcu uspelo preliti svojo obsesijo do testenin, vina in italijanske kulture na male zaslone.

V iskanju Italije v šestih epizodah sledi Tucciju, ko ta preizkuša in odkriva vse gastronomske dobrote in tradicije Italije, od Sicilije, prek Campanie in Toskane do Rima in Milana.

"Stanleyjeva največja želja je bila prikazati kulinarične posebnosti posameznih italijanskih pokrajin prek njihove edinstvene zgodovine, geografije in politike," je povedala izvršna producentka serije Eve Kay. "To ga pripelje do ključnih ljudi v tem poslu, ki imajo ogromno strasti in znanja o tem, kar počnejo."

Sorodna novica Nova italijanska tratorija – nazaj k osnovam, nazaj k duši Italije

Prva epizoda je postavljena v Kampanjo, pokrajino, med drugim znano po bivolji mocareli, izjemnih limonah z Amalfijske obale in neapeljskih picah.

Tucci v seriji razišče tako priljubljene restavracije kot tudi domačo kuhinjo. Foto: CNN
Tucci v seriji razišče tako priljubljene restavracije kot tudi domačo kuhinjo. Foto: CNN

Prav v Neaplju se Tucci sreča s priznanim picopekom Enzom Coccio, ta pa mu razkaže skrite kotičke mesta z Vezuvom v ozadju.

V Rimu se poglobi v tamkajšnjo tradicijo "pete četrtine" (quinto quarto) oz. drobovine, za kar se odpravi v moderno tratorijo Santo Palato, o kateri smo nedavno pisali tudi na naših straneh.

CNN prvič v gastronomijo z Bourdainom

Tucci obišče tudi Bologno, Milano in Firence, na Siciliji pa se sreča z znano sonaravno vinarko Arianno Occhipinti. Sicilska epizoda bo predvajana kot zadnja, 21. marca.

Prve štiri epizode so bile posnete jeseni leta 2019, še preden je pandemija koronavirusne bolezni 19 zaprla večino Italije, zadnji dve epizodi pa septembra 2020, kar se je z maskami in vzdrževanjem fizične razdalje izkazalo kot dodatni izziv, saj so se vsi hoteli fotografirati s Tuccijem, ki je v Italiji zelo priljubljen.

Sorodna novica Ob smrti Anthonyja Bourdaina: varljiva maska kulinaričnega hedonista

V iskanju Italije je prva kulinarična serija na CNN-u po smrti Antonyja Bourdaina leta 2018.

Bourdainova izjemno uspešna serija Parts Unknown je premiero doživela pred osmimi leti in je takrat veljala za malce tvegani projekt CNN-a, a se je TV-mreži zdelo, da bodo Američani po razgretih predsedniških volitvah potrebovali malce eskapizma in premora od poplave političnih novic, Bourdain pa bo pravi naslov, da to gledalcem predstavi, kot je znal le on.

Parts Unknown je postala velikanski hit, kot kaže, pa so gledalci ta žanr pogrešali, saj je gledanost V iskanju Italije tako visoka, da je CNN le nekaj dni po premieri že naročil drugo sezono.