Diamant je še neobdelan. Foto: Reuters
Diamant je še neobdelan. Foto: Reuters

Modna znamka, ki se je proslavila z modnimi dodatki, torbami, torbicami in kovčki, se je leta 2012 začela širiti še na področje draguljarstva, kjer pravzaprav ni ravno veliko konkurence: to ji predstavljata zgolj Bulgari (ki prav tako spada pod okrilje skupine LVMH) in Cartier (ki je v lasti korporacije Richemont).

V želji po utrditvi svojega položaja je Louis Vuitton zdaj za neznan znesek kupil drugi največji neobdelani diamant na svetu. Gre za kamen v velikosti teniške žogice (1758 karatov), ki je še vedno od ogljika počrnjen in zato ni videti nič kaj senzacionalno. Na ogled so ga sicer postavili v butiku Louisa Vuittona na Place Vendome.

Našli so ga lani v Bocvani in ga poimenovali Sewelo, kar v cvanščini pomeni "redka najdba". Kot so pojasnili v družbi Lucara, ki ima v lasti rudnik, kjer je bil kamen najden, in ki se je povezala tako z Louisom Vuittonom kot tudi s predelovalcem diamantov iz Antwepna, bodo kamen obrusili in razrezali na manjše "kose".

Draguljarstvo je sicer eden najhitreje rastočih segmentov luksuznih dobrin, zaradi česar vse več tovrstnih korporacij vlaga v ta segment, piše Reuters. Kot je znano, je LVMH lani kupil znanega ameriškega draguljarja Tiffany, za kar je odštel 16,2 milijarde dolarjev.