Bruce Springsteen s sinom Samom na slovesnosti. Foto: AP
Bruce Springsteen s sinom Samom na slovesnosti. Foto: AP

"Dolga pot je bila, bil je zelo predan gasilcem že kar nekaj let, tako da smo danes vsi zelo srečni zanj," je za CBS povedal ponosni oče Bruce.

Springsteen mlajši pa je dodal, da njegovo usposabljanje nedvomno ni bilo lahko.

Z novimi člani gasilska brigada Jersey Cityja zdaj šteje 666 gasilcev, kar je rekordna številka, je povedal župan Steven Fulop.

Sam Springsteen je postal gasilec že avgusta, a je slovesnost potekala šele v torek. Že poleti pa je sinu čestitala njegova mama, Bruceeva soproga Patti Scialfa.

"Čestitke," je zapisala Patti Scialfa na Instagramu. "Sledil si svojim sanjam ... Gasilec Jersey Cityja. Varuj se❤ Ljubim tvoje pogumno srce❤."

Delal kot prostovoljec

Sam Springsteen je leta 2014 diplomiral na gasilski akademiji okrožja Monmouth, leta 2017 pa opravil izpit za gasilca. "Zelo je pameten. In res uživa v tem delu," je takrat ob Samovi diplomi za USA Today povedal gasilski poveljnik okrožja Monmouth Henry Stryker III.

Po diplomi je Springsteen mlajši delal kot prostovoljec pri več gasilskih brigadah v New Jerseyju, s kolegom gasilcem pa rešil ribiča, ki je obtičal v blatu.

70-letni Bruce in 66-letna Patti imata poleg Sama še 29-letnega sina Evana, ki se prav tako ukvarja z glasbo, in 28-letno hčerko Jessico, eno vodilnih ameriških tekmovalnih jahalk.