Že dan prej začnemo pripravo zelja. V večjo "tečo" oziroma lonec položimo rebrca, nato še zelje, ki smo ga že opravl v vodi. Dodamo dvojno količino vode, strt česen, lovorov list in poper v zrnju. Ko zavre, zmanjšamo vir toplote na minimum in tako naj se počasi kuha od tri do štiri ure. Le rebrca vzamemo ven prej, da se ne razkuhajo. Krompir smo olupili in oprali, na kose narezali in ga dali kuhati v hladno osoljeno vodo.
Ombolo narežemo na od pet do sedem mm debele rezine in jih na hitro popečemo z obeh strani.
Krompir se je skuhal, zelje smo pogreli in to dela družbo ombolu na krožniku, s tem da smo zelje in krompir zabelili z ocvirki, čez ombolo pa vedno lahko polijemo malo olivnega olja.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje