Na krožniku postrežemo piščančje prsi z zelenjavo in pečenim kostanjem. Foto: Z vrta na mizo
Na krožniku postrežemo piščančje prsi z zelenjavo in pečenim kostanjem. Foto: Z vrta na mizo
Čez solato prelijemo pesto. Foto: Z vrta na mizo
V kozarec po plasteh naložimo: pituralke v omaki, skuto, kaki, kivi in drobljenec. Foto: Z vrta na mizo

Iz mesa odstranimo kosti in ga na oljčnem olju z obeh strani popečemo. Korenje in paprike po dolgem narežemo in v drugi ponvi popečemo, osolimo in dodamo narezano baziliko. V loncu na oljčnem olju popražimo le na polovico prerezano šalotko in cele stroke olupljenega česna. Dodamo cvetove brokolija, narezane paradižnike, začimbe, zalijemo z merlotom in dodamo piščančje prsi ter oljke in malo vode. Pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se duši 15 minut. Tik pred koncem dušenja dodamo še narezano stebelno zeleno in narezan por. Kostanj spečemo. Na krožniku postrežemo piščančje prsi z zelenjavo in pečenim kostanjem.

Solata s prelivom iz lešnikov in mandarin
Sestavine: radič, motovilec, rukola, mlada špinača, kaki, lešniki, sveža bazilika, mandarine, oljčno olje, sol.
Lešnike v ponvi popražimo, da zadišijo. Damo jih v posodico za pesto, dodamo oljčno olje, sol, baziliko in sok mandarine. Zmešamo. Na krožniku postrežemo oprano solato, čez katero prelijemo pesto in položimo na kolobarje narezan kaki.

Sladica
Sestavine za krhko testo (odvisno od količine porcij sladice): moka, maslo, kisla smetana, sladkor.
Premešamo maslo, moko, sladkor in malo kisle smetane. Zgnetemo testo in ga damo za 30 minut počivat v hladilnik. Testo razdrobimo na papir za peko v pekaču in ga damo v pečico na 180 stopinj Celzija za približno 20-30 minut.

Sestavine, ostalo: hruške pituralke, kivi, kaki, maslo, svež timijan, merlot, skuta, med.
Hruške razpolovimo in jih skuhamo. V ponvi jih na maslu podušimo. Dodamo timijan in zalijemo z merlotom. Pustimo, da se omaka zgosti. Skuto osladkamo z medom. Kaki zmešamo v kašo. Kivije narežemo. V kozarec po plasteh naložimo: pituralke v omaki, skuto, kaki, kivi in drobljenec.

Dober tek!

Z vrta na mizo
Z vrta na mizo