Julija Putinceva. Foto: Reuters
Julija Putinceva. Foto: Reuters

Organizatorji prvega teniškega grand slama v sezoni so danes v izjavi za javnost sporočili, da je zaradi novega pozitivnega testa na novi koronavirus v strogi 14-dnevni karanteni brez dostopa do igrišč za trening še dodatnih 25 tenisačic in tenisačev, kar je skupno število dvignilo na 72.

Sorodna novica 72 igralcev končalo v strogi karanteni Melbourna

Že v soboto so organizatorji sporočili, da morajo vsi potniki letal iz Abu Dabija in Los Angelesa, na njih je bilo 47 igralcev in igralk ter več kot 100 spremljevalnih oseb, v strožjo karanteno od tistih, ki niso bili v bližnjem stiku in so v Avstralijo prišli z negativnim izvidom testa na novi koronavirus.

Med njimi je bila tudi Putinceva. Poleg novice o karanteni pa stanja ni izboljšala hotelska soba. Tam je tenisačico presenetila miš. "Že dve uri poskušam zamenjati sobo! Nihče mi ni priskočil na pomoč v tej karantenski situaciji," je Putinceva delila nezadovoljstvo na Twitterju, kjer je objavila tudi videoposnetek miške, ki teče po njeni sobi.

Videoposnetek je komentirala tudi mama britanskega teniškega igralca Andyja Murrayja Judy – pošalila se je, da Putinceva za rešitev težave potrebuje mačko.

Putinceva je na Twitterju zatem objavila še posnetek iz sobe, kjer se pripravlja na začetek OP-ja Avstralije. Ta se bo začel 8. februarja.