Božički so se že spustili s strehe ljubljanske pediatrične klinike, v torek pa bodo razveselili še otroke v Mariboru. Foto: BoBo
Božički so se že spustili s strehe ljubljanske pediatrične klinike, v torek pa bodo razveselili še otroke v Mariboru. Foto: BoBo

Je pa letošnji dogodek zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa precej drugačen. V preteklih letih so se namreč Božički z znanimi Slovenci sprehodili po oddelkih in obdarovali otroke.

Male bolnike bodo v sklopu letošnjega dogodka nagovorili njihovi priljubljeni voditelji in pevci, ki bodo priredili poseben videokoncert. Otrokom bodo tako zapeli Eva Boto, Nipke, Bepop, Anabel, Tim Kores - Kori, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki in Luka Basi.

V Božičke, ki trkajo na okna otroških sob, so se tudi letos preoblekli jamarji Jamarske reševalne službe Slovenije.

Jernej Dolinšek, v. d. predstojnika mariborske klinike za pediatrijo, je dejal, da je predvsem v prazničnem decembru težko gledati bolne otroke, ki bi bili veliko raje doma. Dogodki, kot je spust Božičkov, pa nanje vplivajo izjemno pozitivno in jim pomagajo lažje prenesti breme bolezni.

"Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto, letos sicer na malo drugačen način in ob upoštevanju vseh napotkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je povedal direktor družbe Nextmedia, Gregor Memedović, ki dogodek organizira.

Z dogodkom jim je v zadnjih sedmih letih uspelo razveseliti že več sto otrok v otroških bolnišnicah.

Božički risali nasmehe na obraze otrok v Pediatrični kliniki v Ljubljani