Urška Bačovnik Janša in Janez Janša bosta kmalu zibala. Foto: MMC RTV SLO/Iztok Novak
Urška Bačovnik Janša in Janez Janša bosta kmalu zibala. Foto: MMC RTV SLO/Iztok Novak

Govorice, da naj bi bila Bačovnikova noseča, se širijo že, odkar sta se z Janšo spoznala, vendar se nikoli niso izkazale za resnične. Zdaj je menda drugače, poročajo Slovenske novice.

Njihovi fotografi so zdravnico namreč ujeli na Bledu na prireditvi Fundacije Vrtnica, ki ji predseduje, in v objektiv ujeli njen lepo zaobljen trebušček. Izvedeti jim je uspelo še, da naj bi otrok na svet prišel poleti. Janša ima že dva otroka iz prejšnje zveze, za njegovo izbranko pa bo to prvi otrok.

Prvič javno skupaj pred dobrimi štirimi leti
Predsednik največje opozicijske stranke in njegova izvoljenka sta se prvič v javnosti pokazala na proslavi na dan reformacije leta 2006, ko je bil Janša še premier. Takoj sta vzbudila veliko zanimanja javnosti in že leto pozneje se je šušljalo o zaroki. Govorice o zaroki je decembra 2007 potrdil zaročni prstan na Urškinem levem prstancu, januarja 2008 pa je bila zaroka tudi javno potrjena na spletni strani takratnega predsednika vlade.

Dan D je bil 4. julij 2009
Zdajšnji prvak opozicije in njegova 20 let mlajša izvoljenka, po poklicu zdravnica, sta pred oltar stopila v družinskem krogu v Drežnici pod Krnom. Med svati, ki so se zbrali na strogo varovanem cerkvenem obredu, pa so bili tudi številni znani politični obrazi, med njimi Milan Zver, Dimitrij Rupel, Eva Irgl ...

Ker sta želela mladoporočenca ohraniti čim več zasebnosti, so vabila na poroko svatje, med njimi tudi Branko Grims, France Cukjati, Lovro Šturm, Vasko Simoniti, Andrej Vizjak, Zofija Mazej Kukovič in Dragutin Mate, prejeli šele popoldne pred poroko. Civilna poroka je sledila na Kekčevi domačiji v Trenti.