Severina na Kongresnem trgu. Foto: K.K.
Severina na Kongresnem trgu. Foto: K.K.
Serijo glasbenih nastopov na Kongresnem trgu so začeli Pop Design. Foto: RTV MMC
Voditelja večernega dogajanja sta znana TV-obraza, Boštjan Klun in Ula Furlan. Foto: RTV MMC
Koncert za prizadete ob poplavah

Koncert, ki je potekal do zgodnjega sredinega jutra, je pripravila Mestna občina Ljubljana, ves izkupiček pa bo namenjen prizadetim. Nastopa več kot 40 glasbenikov iz Slovenije, Hrvaške, BiH in Srbije. Vsi so se odpovedali honorarjem.

Med nastopajočimi so Alenka Godec, Nuša Derenda, Omar Naber, Alya, Tinkara Kovač, Anja Rupel, Neisha, Grega Skočir, Samuel Lucas, Trkaj, Miro Todosovski, Tomi M in Zlatko ter skupine Vlado Kreslin & Mali bogovi, Hamo & Tribute2love, Cover lover, Dan D, Društvo mrtvih pesnikov, Kingston, Mambo Kings, Mladi Dolenjci, Muff, Nude, Pop Design, Rock Partyzani, Rok'n'bend, Gadi, Manouche in Sausages, iz sosednjih držav pa so prišli Crvena jabuka, Divlje jagode, Hari Mata Hari, Kemal M, Halid Bešlić, Gibonni, Massimo, Severina, Danijela, Petar Grašo, Nermin Puškar in Lepa Brena.

Tovornjaki čakajo, da jih napolnite
Vstopnica je stla deset evrov, kupiti pa jo je bilo mogoče tudi na samem prizorišču. Na Slovenski cesti so stali tovornjaki, na katerih v sodelovanju z Rdečim križem zbirajo materialno pomoč za žrtve poplav. Nujne potrebe po pomoči so: spalne vreče, zložljive postelje, posteljnina, ležalne podloge, dežna oblačila, gumijasti škornji, plenice, higienski vložki, ustekleničena voda, konzervirana hrana, žepne svetilke in odeje.

Druženje z Ulo in Boštjanom
Voditelja večernega dogajanja sta bila znana TV-obraza, Boštjan Klun in Ula Furlan, ki je dejala, da bodo na odru sami "fejst" ljudje, s pomočjo obiskovalcev pa bo "lažje prenesti sporočilo in dobro energijo". Boštjan pa je dejal: "Dober namen, jasno sporočilo, trud vseh organizatorjev, nastopajočih, zavedanje, da znamo in zmoremo stopiti skupaj ... To so razlogi, zaradi katerih bom sam tam."

Dobrodelnim prizadevanjem za pomoč v katastrofalnih poplavah, ki so maja čez noč uničila nekatera mesta v Srbiji in BiH-u, se je pridružil tudi Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije IPF. Za koncert so se namreč po sklepu sveta IPF tudi nosilci pravic za uporabo glasbe odpovedali nadomestilom za predvajanje.



</

Koncert za prizadete ob poplavah