Aprila na 1. program Televizije Slovenija prihaja nova oddaja Taksi, kviz z Jožetom. Foto: Žiga Culiberg
Aprila na 1. program Televizije Slovenija prihaja nova oddaja Taksi, kviz z Jožetom. Foto: Žiga Culiberg
Kviz bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.30 na TV SLO 1.
Kviz bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.30 na TV SLO 1. Foto: RTV SLO

Vodenje kviza Robežniku predstavlja nov izziv. "Kviz je klasika, tako kot je drama v gledališču, je na televiziji kviz." Zasnova kviza je preprosta: nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa se začne njihova dogodivščina. V kabini začnejo utripati luči, zaigra glasba, v vozniku pa prepoznajo znani obraz s televizijskega zaslona. Seveda, znašli so se v posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo denar.

"Nič hudega sluteče potnike taksija bomo vozili na želeni cilj z malce spremenjenimi pravili vožnje: ne bodo oni nam plačali, ampak mi njim. Seveda če bodo pravilno odgovarjali na moja vprašanja," je predstavil pravila igre Robežnik.

Za vsak pravilen odgovor potniki zaslužijo lepo vsoto denarja, za vsak nepravilen odgovor pa izgubijo življenje. Težavnost vprašanj se stopnjuje, z njo pa tudi vrednost pravilnih odgovorov. V stiski lahko potniki prosijo za pomoč naključnega mimoidočega ali pa pokličejo znanca s svojim mobilnim telefonom. Igra se konča, ko jih taksist pripelje na cilj, oziroma ko potniki zapravijo vsa tri življenja. V tem primeru izgubijo tudi ves priigrani denar in pristanejo na cesti – ne glede na to, da še niso prispeli na cilj ... Če pa srečno prispejo na končno postajo, jim pripada prislužena vsota. Celo več – na koncu vožnje jo lahko v igri "Vse ali nič" celo podvojijo.

V vsaki oddaji se bo zvrstilo več iger z različnimi udeleženci – posamezniki ali skupinami, ki skupaj prisedejo v taksi. Vsak izmed njih ima tudi svojo zgodbo, ki jo med vožnjo z Jožetom mimogrede predstavi. Taksi naenkrat postane stičišče človeških usod in prigod. "Mislim, da za improvizacijo ne bo veliko prostora, ker gre za precej zaprt format kviza. Ne bom obljubil veliko improvizacije zaradi pravil. Če bom govoril nebuloze med kvizom, bo tekmovalec izgubljal čas."

A kljub novi vlogi voditelj kviza ostaja Robežnik, v družbi Bernarde Žarn gostitelj nedeljskih popoldnevov v oddaji Vikend paket. "To je najpomembnejši del mojega življenja na televiziji," je še sklenil voditelj.