Foto: Sobotainfo/Bobo
Foto: Sobotainfo/Bobo

Na tradicionalni prireditvi Pohorski smuk – smučanje po zeleni strmini združuje smuči RC Elan in mariborsko smučarsko središče Pohorje – so se udeleženci preizkusili v različnih kategorijah. Izbrali so najhitrejšo ekipo štirih prijateljev, najhitrejšega posameznika in najhitrejšo posameznico na progi ter najbolje retro oblečeno skupino. Na dogodku so namreč udeleženci in obiskovalci skočili nekaj desetletij v preteklost.

Dogodka sta se udeležila tudi nekdanja smučarja Bojan Križaj in Urška Hrovat, ki sta bila letošnja ambasadorja dogodka.

"Težko bi rekel, da je to šport, to so bolj druženje, zabava, najava zimske sezone, promocija smučarije kot take v drugačnih okoliščinah. Zima se bliža, Maribor je znan po tem, da je smučarsko mesto z bogato zgodovino. Mislim, da si zasluži, da je najava sezone prav tukaj," je dogajanje komentiral Križaj. "Enkrat sem imel priložnost smučati na travi, tako na umetni kot naravni, in lahko rečem, da to nima veliko skupnega z zimsko smučarijo. Ampak kot sem rekel, ljudje so željni druženja, zabave, to je bila danes krasna promocija tega," je še dodal.

"Zelo je zanimivo, nisem si mislila, da je tako atraktivno. Retrooprema nas nekako vrača v stare čase, zdi se mi prav, da se to obuja in da se ne pozabi na to," je vtise o dogodku opisala Urška Hrovat.

Organizator je za STA povedal, da je dogodek namenjen vsem Slovencem, vsem, ki radi smučajo. "Mislim, da smo edini na svetu, ki smučamo po travi."

Po koncu smučarske preizkušnje je sledila retrozabava s skupino Hej prijatelj aka AloStari.