Pred velikim zaslonom ob robu teniških igrišč so glasno pozdravili vsako uspešno točko polfinalistke Roland Garrosa Tamare Zidanšek. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Pred velikim zaslonom ob robu teniških igrišč so glasno pozdravili vsako uspešno točko polfinalistke Roland Garrosa Tamare Zidanšek. Foto: TV SLO, zajem zaslona

Le lučaj stran od teniških igrišč, kjer se je začela Tamarina športna kariera, so za svojo Konjičanko stiskali pesti njeni sokrajani. O zmagi ni dvomil nihče. "Upamo, da bo zmagala, to bi bilo fajn." "Tamara je moja vzornica in ful si želim, da bi zmagala." "Tamaro dobro poznam, je zelo zagrizena, motivirana, ambiciozna, in mislim, da ji bo danes uspelo."

Sorodna novica Pavljučenkova končala pravljico Tamare Zidanšek na pariškem pesku

A po dobri uri in pol napete igre je bilo optimizma vse manj, zamenjali so ga zaskrbljeni obrazi. Čeprav razplet tekme ni bil tak, kot bi si želeli, pa so navijači na Tamaro izredno ponosni. "Mi smo tako ponosni, da je tako daleč prišla, to je lepo, da bo tak podmladek v Konjicah." "To je šele začetek, kot je rekel. Še bomo navijali."

"Tamara je ena naših najboljših ambasadork turizma v Slovenskih Konjicah, ona, kjer koli igra, pove, da je Konjičanka, s ponosom," je povedala Tjaša Kangler iz TIC-a Slovenske Konjice. "Upamo, da bo pozitiven učinek, da bodo mladi , ki so spremljali, še raje prišli," je povedal Samo Pinter, predsednik teniškega kluba TK Konjice. "Ponosni smo na njo, verjeli smo v njo. Pač je ratal samo polfinale, drugič bo finale. Vemo pa, da ji bo enkrat ratalo," je dejal Jaka Zidanšek, bratranec Tamare Zidanšek.

O tem so verjetno prepričani tudi njeni starši, ki so tekmo spremljali od blizu, v Parizu.
"Sem pa imela možnost res uživati v tej tekmi, ne toliko pasti v te točke, ampak se zavedati tega, kar je naredila, in to tekmo spremljati z eno res veliko hvaležnostjo," je za TV Slovenija povedala Lidija Zidanšek.

Hvaležni so ji tudi njeni sokrajani, ki ta trenutek že kujejo načrte za velik sprejem.

Sokrajani močno navijali za Tamaro Zidanšek

Anastazija Pavljučenkova je bila v polfinalu boljša s 7:5 in 6:3.

Pravljica Tamare Zidanšek na pariškem pesku končana