Usodna ženska leta 2021 je osebna trenerka in spletna vplivnica, 26-letna Patricia Pangeršič. Foto: Sporočilo za javnost
Usodna ženska leta 2021 je osebna trenerka in spletna vplivnica, 26-letna Patricia Pangeršič. Foto: Sporočilo za javnost

Za naslov femme fatale 2021 se je potegovalo osem znanih obrazov, ki so se na odru predstavile v kreacijah priznanih slovenskih modnih oblikovalcev. Adrijana Dimec se je po odru sprehodila v kreaciji Mojce Celin, Rebeka Dremelj v kreaciji Urše Drofenik, Nataša Godler v obleki Jerneje Podbevšek Zhembrovskyy, Tina Gorenjak v obleki Mateje Benedetti, (Benedetti Life), Anamarija Lampič v obleki Jelene Proković, Maja Martina Merljak v kreaciji Davida Hojnika (DH Fashion), Mojca Mavec v kreaciji Maje Ferme (Maja Ferme Fashion) in poznejša zmagovalka Patricia Pangeršič v obleki Matica Velerja.

Na prireditvi, ki jo je povezoval igralec, voditelj in imitator Klemen Slakonja, je urednica revije Avenija, ki izbor pripravlja, Petra Kancler pojasnila, zakaj so v ožji izbor fatalnih žensk leta vključili tudi Patricio Pangeršič: "Njena najbolj fatalna lastnost je njena posebna, pozitivna in fatalna energija. V svoji koži se vedno počuti zelo dobro, ne glede na to, ali ima na sebi športno, vsakdanjo ali pa elegantno 'opremo'. Če bi bilo po njeno, bi se morale ženske vedno v svojem telesu počutiti odlično, saj potem to energijo z lahkoto prenašajo tudi na vse okrog sebe."

Za glasbeno popestritev dogodka so poskrbeli Magnifico, Flirrt in Eroika Aromatika, fatalne lepotice pa sta na oder pospremila mistra Slovenije Sebastian Čufer in Tadej Polajžer.

V preteklosti so bile za femme fatale razglašene: Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy (2009), Nika Kljun (2010), Nataša Dobelšek (2011), Jadranka Juras (2012), Ana Lukner (2013), Tanja Skaza (2014), Nuška Drašček (2015), Alma Rekić (2016), Ota Širca Roš (2017), Lara Komar (2018) in Natalija Verboten (2019). Lani izbora ni bilo.