Lady Gaga in Adam Driver na snemanju filma Hiša Gucci. 35-letna pevka in igralka je za snemanje celo lahko oblekla poročno obleko iz arhivske kolekcije Guccija. Foto: EPA
Lady Gaga in Adam Driver na snemanju filma Hiša Gucci. 35-letna pevka in igralka je za snemanje celo lahko oblekla poročno obleko iz arhivske kolekcije Guccija. Foto: EPA

Film režiserja Ridleyja Scotta, ki je trenutno še v produkciji, pod drobnogled jemlje zgodbo Patrizie Reggiani (Lady Gaga) in njen zakon z Mauriziem Guccijem (Driver), ki se je končal z ločitvijo, nato pa je ona najela morilca, da nekdanjega moža ubije.

Reggianijeva je bila leta 1998 zaradi svoje vloge pri Guccijevem umoru obsojena na 29 let zapora.

A čeprav so dali svojo privolitev za snemanje filma, so bili člani družine Gucci šokirani, ko so v javnost pred kratkim pricurljale fotografije s snemanja v Milanu.

Al Pacino upodablja Alda Guccija, ki je odigral ključno vlogo pri tem, da je ta italijanska modna znamka iz Firenc zrasla v mednarodno prepoznavno ime, Jared Leto pa je prevzel vlogo Paola Guccija, ki je pomagal oblikovati prepoznavni logotip v obliki črke G.

"Grozljivo, še vedno sem užaljena"

Patrizia Gucci, Maurizieva sestrična v drugem kolenu, je za AP povedala, da so fotografije Leta, plešastega in oblečenega v vijoličasto obleko, "grozljive". "Grozno, grozno, še vedno sem užaljena," je bila zgrožena.

O Pacinovi upodobitvi Alda Guccija pa: "Moj dedek je bil zelo postaven moški, kot vsi Gucciji – zelo visok, modrih oči in izjemno eleganten. Igra ga pa Al Pacino, ki že sam po sebi ni visok, na tej fotografiji pa je videti naravnost pritlikav, debel, z zalisci, res grd. Sramotno, ker mu res prav nič ni podoben."

Resnična Maurizio Gucci in Patrizia Reggiani. Foto: AP
Resnična Maurizio Gucci in Patrizia Reggiani. Foto: AP

Kot je še povedala Patrizia Gucci, je družina "resnično razočarana".

"Govorim v imenu celotne družine. Kradejo identiteto naše družine, da bi se finančno okoristili, da bi še dodatno bogatili hollywoodski sistem ... Naša družina ima identiteto, zasebnost. Lahko razpravljamo o vsem, a obstaja meja, ki se ne bi smela prečkati," je pribila.

Zgodba o norosti, glamurju, pohlepu in – umoru

Film, katerega premiera je napovedana za november, temelji na knjigi Sare Gay Forden Hiša Gucci: Senzacionalna zgodba o umoru, norosti, glamurju in pohlepu.

Zgodba se osredotoča na Reggianijevo, ki je leta 1995 najela morilca, da je ubil Maurizia Guccija pred njegovo pisarno v Milanu, potem ko je ženo zapustil zaradi druge ženske.

Jared Leto kot Paolo Gucci. Foto: EPA
Jared Leto kot Paolo Gucci. Foto: EPA

Gucci, vnuk ustanovitelja modne znamke Guccia Guccija, je bil v času smrti star 46 let.

Reggianijevo oz. "črno vdovo", kot so jo oklicali italijanski mediji, so izpustili iz zapora leta 2016, potem ko je odslužila 17 let od svoje 29-letne zaporne kazni.

Ko je novinar vprašal Reggianijevo, zakaj svojega nekdanjega moža ni ustrelila sama, mu je gladko odvrnila: "Moj vid ni tako dober. Nisem hotela zgrešiti."

Ekskluziven dostop do Guccijevih arhivov

Avtorji filma Hišo Guccija opisujejo kot "tragikomično telenovelo".

Al Pacino kot Aldo Gucci. Foto: EPA
Al Pacino kot Aldo Gucci. Foto: EPA

"Malce kičasta, smešna, tragična tragedija je – kot visokoproračunska žajfnica. S prav tako noro igralsko zasedbo," je opisal film direktor fotografije Dariusz Wolski v pogovoru za Indie Wire.

Pri Gucciju so bili sicer z avtorji filma usklajeni glede snemanja in so jim celo omogočili dostop do svojega arhiva garderobe in drugih rekvizitov.

Kot je povedal direktor Guccija Marco Bizzarri, je znamka ustvarjalcem filma "pustila popolno svobodo".