Ellen je v svoji oddaji gostila vse največje zvezdnike. Na fotografiji z Bradom Pittom. Foto: IMDB
Ellen je v svoji oddaji gostila vse največje zvezdnike. Na fotografiji z Bradom Pittom. Foto: IMDB

Kot je še dejala, bo o svoji odločitvi javno spregovorila v četrtkovi oddaji, ko bo njena gostja Oprah Winfrey. "Kot ustvarjalen človek moraš imeti nenehno izzive – in ne glede na to, da je oddaja odlična in zabavna, mi preprosto ne predstavlja več izziva," je pojasnila.

Da bo 19. sezona zadnja, naj bi se odločila že pred časom. Foto: Reuters
Da bo 19. sezona zadnja, naj bi se odločila že pred časom. Foto: Reuters

Šov Ellen DeGeneres ("The Ellen DeGeneres Show") je bil prvič predvajan leta 2003, skupno pa je osvojil 32 emmyjev.

DeGeneres je kariero začela kot stand-up komičarka v domačem New Orleansu, preden je presedlala na televizijo, kjer je med letoma 1994 in 1998 igrala naslovno vlogo v humoristični seriji Ellen.

Leta 1997 sta tako TV-lik Ellen kot tudi DeGeneres sama razkrili istospolno usmerjenost. V tistem času je to dvignilo precej prahu, saj istospolna usmerjenost še ni bila nekaj splošno sprejemljivega v ZDA.

Serijo so naslednje leto ukinili, a se je DeGeneres vrnila na televizijo leta 2003 z lastno pogovorno oddajo. Zagovornica živalskih pravic, pravic LGBT-skupnosti in borka proti ustrahovanju je v svoji lahkotni oddaji postala znana kot promotorka prijaznosti in sočutja.

Prihodnost – še nedoločena

Z ženo Portio DeRossi. Foto: AP
Z ženo Portio DeRossi. Foto: AP

A ta podoba je postala močno okrnjena lani, ko so oddajo zapustili trije producenti, DeGeneres pa se je bila primorana opravičiti, potem ko so na dan prišle obtožbe "toksičnega delovnega okolja". Ob tem je obljubila, da bo "obrnila novo poglavje".

Foto: AP
Foto: AP

Kot je povedala za Hollywood Reporter, so jo javni napadi v tistem času "uničili", niso pa vplivali na njeno odločitev, da oddajo konča. Za to se je odločila že, ko je po 16. sezoni podaljšala svojo pogodbo še za tri leta.

Kar se tiče načrtov za prihodnost, DeGeneres, ki je med drugim tudi dvakrat vodila podelitev oskarjev, pravi, da so negotovi. Odprta je za filmske vloge, želi si biti tudi bolj angažirana na okoljevarstvenem področju.

Isto leto, ko je DeGeneres razkrila, da je lezbijka, je začela romantično zvezo z igralko Anne Heche, ki je trajala do leta 2000. Od leta 2004 je v zvezi z igralko Portio De Rossi, s katero sta se leta 2008 poročili.