V Preddvoru se na vrtu gradu Dvor začenja prvi festival bombonov Štoflcfest – štoflci so bili bomboni, ki so jih v 50. in 60. letih izdelovali v gostišču v Bašlju, vasici nad Preddvorom.
Z njimi naj bi se ob svojem obisku sladkal tudi nekdanji predsednik nekdanje skupne države Tito. Mala slaščica je šla dobro v promet tudi na smučarskih skokih v Planici.

Zavod za turizem Preddvor tridnevni festival pripravlja v sodelovanju z lokalnimi društvi. Po današnjih popoldanskih vodenih ogledih gradu bo uvodni glasbeni večer festivala v znamenju violine, s katero se bo predstavila Inga Ulokina, nato pa bo s klavirjem pospremila še sopranistko Marino Igricko.

Na grajskem vrtu bodo v soboto in nedeljo na svoj račun prišli predvsem otroci. Te čakajo predstave, igre, ustvarjalne delavnice in velika izbira bombonov. Ob sladki ponudbi na stojnicah bo na voljo poslikava obrazov s Piko Sulejmanovič, z Malima šefoma Janezom in Žanom pa bodo obiskovalci lahko izdelovali bombone. Potekale bodo tudi starodavne namizne in družabne igre ter različne delavnice.

Najslajši konec tedna bodo sladkosnedi lahko tudi nakupovali na tradicionalnem Petrovem smnu, zaplesali na folklornem festivalu in občudovali stvaritve udeležencev mednarodnega ex-tempora. Prav tako bodo celotno doživetje popestrili glasbeni dogodki – ob 50-letnici skupine Abba v soboto bodo obiskovalci na koncertu tribute benda podoživeli 70. leta prejšnjega stoletja. Za zaključek bodo poskrbeli Čuki in humorist Boštjan Meglič – Peška.