Okrog hotela je najbolj nenavadna modra voda na svetu. Foto: RTV SLO
Okrog hotela je najbolj nenavadna modra voda na svetu. Foto: RTV SLO
Hotel Blue Lagoon Clinic
Hotel ima le pritličje. Foto: RTV SLO

Sredi bolj ali manj ničesar, le črnih lavinih polj in nenavadno modre geotermalne morske vode, bogate z minerali soli, silicijem in algami, stoji hotel Blue Lagoon Clinic. Leži blizu geotermalnih toplic na jugu Islandije. 40 minut je oddaljen od glavnega mesta Islandije Reykjavika, 20 minut od mednarodnega letališča Keflavik in 5 minut od najbližjega mesta Eldborg.

Hotel nima veliko sob, opremljen je v modernem minimalističnem skandinavskem slogu, katerega glavne značilnosti so les, steklo, črna in bela barva ter ravne linije. Prav posebna pa je lokacija tega hotela.

Naravni zdravilni bazeni
To je najbolj fotografiran kraj na Islandiji - zaradi vode z najbolj nadnaravnim videzom. In pogled na to okolico nudi skoraj vsak prostor v hotelu, od recepcije, jedilnice, hodnikov. Povsod se vidita nenavadno modra barva in vulkanska kamnina, ki prehajata ena v drugo. In povsod vohaš žveplo. Bazeni so povsem naravni tam, kjer se je voda ujela v kamnino. Vulkanska kamnina je tudi ograja teras v vseh hotelskih sobah, saj ima hotel le pritličje. Pravzaprav je videti, da je vkopan v črno kamnino, na kateri raste le mah, in potopljen v energetski napitek Gatorade.

Dolgčas vam ne sme biti
Če vam navkljub kopanju v, tako pravijo, zdravilni vodi 40 stopinj, ki naj bi predvsem pomagala pri luskavici, pregrevanju v savni, masiranju pod termalnim slapom ali uživanju v parni kopeli v lavini jami postane v modri laguni dolgčas, si lahko ogledate še Geološki informacijski center v Eldborgu, le slab kilometer oddaljen od modre lagune.

R. D.