Pousada Sage Point, Bahia, Brazilija. Cena: 108 dolarjev. Foto:
Pousada Sage Point, Bahia, Brazilija. Cena: 108 dolarjev. Foto:
St. Thomas
Sol é Luna, St. Thomas. Cena: 125 dolarjev.
Elswhere, Goa. Cena: 100 dolarjev.
Key Largo
Azul del Mar, Key Largo, Florida. Cena: 189 dolarjev.

Predstavljajte si, kako poležavate na soncu na plaži Tiririca v Bahii v Braziliji .



Karibski otok in francoski šik
Kaj pa pravite na belo peščeno plažo na karibskem otoku St. Thomas za pičlih 125 dolarjev na noč? V innu Sol é Luna na francoski polovici otoka lahko stanujete v eni od šestih prostornih sob. Moderni inn je očarljivo prekrit s cvetočo bugonvilijo in vsaka soba ima zasebno teraso z razgledom na morje.

Tu v Evropi evro vsak dan bolj raste v primerjavi z dolarjem in Francija morda res ni najcenejša država za oddih. A še vedno lahko najdete ugodne počitnice blizu pristaniškega mesta Concarneau v Les Sables Blanc. Za 191 dolarjev lahko nočite v intimnem innu, kjer ima večina 20 sob razgled na morje s postelje.

Eksotične destinacije
Če prisegate bolj na eksotiko, se napotite v indijsko Goo, kjer se na plaži v gozdu kokosovih palm nahaja inn z blagozvenečim imenom Elsewhere (Drugje), kjer boste odšteli 100 dolarjev na noč. Za to dobite bungalov s posteljo z baldahinom, moderno kopalnico in zasebni lanai.

Tudi Bali je lahko ugoden, če ste nastanjeni v Alili Manggis. Penzion je postavljen v bližini delujočega vulkana, ima 56 sob, vse pa so obrnjene proti Bališkem morju. Ponujajo pa vam tudi osrednji vrt, kjer vsak dan potekajo brezplačni tečaji joge. 230 dolarjev na noč.

Klasična New England ali tropski Key Largo
Tudi ZDA ponujajo kar nekaj možnosti - Azul del Mar, na floridskem otoku Key Largo je vila s šestimi sobami, opremljenimi v slogu Art Decoja, z zasebno plažo. Vse skupaj vas bo stalo 189 dolarjev na noč.

Če vas vaše obalne fantazije popeljejo bolj severneje, je pravi naslov Breakwater Inn & Spa v Kennebunkportu v Mainu, ki daje občutek tradicionalne koče New Englanda. 34 koč stoji na plaži s kamenčki in lesenimi ležalniki - popolno za pozdravljanje jutranjega sonca. Cena? 159 dolarjev na noč.

A. G.