Soba 213 je soba Sophie Taeuber. Foto: www.hotel-rigihof.ch
Soba 213 je soba Sophie Taeuber. Foto: www.hotel-rigihof.ch
Hotel je opremljen v Bauhaus slogu. Foto: www.hotel-rigihof.ch

Tako lahko prespiš v sobah, ki nosijo imena Max Bill, Conrad Ferdinand Meyer, Sophie Taeuber, Johann Jakob Scheuchzer, Lukas Zeiner. Jih kljub pomembnosti njihovega dela ne poznate? Kratek tekst v sobi v nemškem, francoskem in angleškem jeziku vam predstavlja osebo, s katero si delite sobo, in njeno oziroma njegovo delo. Če želite o vašem sostanovalcu zvedeti še več, pa lahko vzamete v roko knjigo z nočne omarice, medtem pa se sladkate z bonboni, ki vas vsak dan čakajo na blazini.

Življenje teh pomembnih ljudi predstavljajo tudi velike slike na stenah, kar pomeni, da ima vsaka soba drugo stensko poslikavo. Sobe imajo leseno steno, ki ločuje kopalnico od spalnega dela, zaradi česar kopalnica vsaj od zunaj spominja na savno. Parket na tleh pa daje domač občutek. Sobe so svetle in minimalistično moderno opremljene.

Čakajo vas dežnik in copatki
Hotel stoji v univerzitetnem delu mesta. Je blizu železniške postaje in blizu centra mesta. Le od Züriškega jezera, priljubljene sprehajalne in tekaške lokacije v mestu, je oddaljen. Morda nekoliko preveč, da bi pot do tja lahko šteli za ogrevanje. Vsekakor pa je do tja lep sprehod, tudi v dežju, saj imate v sobi svoj dežnik. Ko pa pridete nazaj z mrzlimi nogami, še kako prav pridejo copati, ki vas čakajo v sobi. Nič posebnega sicer, a v mokrih zimskih dneh uporabna malenkost.

R. D.