Stečajna upraviteljica Nataša Gibičar je najprej premoženje prodajala kot celoto. Foto: MMC RTV SLO/Mariša Bizjak
Stečajna upraviteljica Nataša Gibičar je najprej premoženje prodajala kot celoto. Foto: MMC RTV SLO/Mariša Bizjak

Izklicna cena za celotno lastnino je bila 1,14 milijona evrov - za nepremičnine 145.000 evrov, za smučišče pa so ceno z 800.000 evrov znižali na 420.000 evrov.

Rusko podjetje Ilev Inženiring je bilo edino, ki je sodelovalo tudi na prvi, julijski dražbi. Rusi bi namreč radi znova uredili in povečali smučišče na Kaninu, a nakupa ni bilo, saj se jim je zdela 1,14 milijona evrov previsoka cena, čeprav jo je stečajna upraviteljica znižala s prvotne, izklicne cene 1,98 milijona evrov.

Obilne padavine lahko poškodujejo naprave
Stečajna upraviteljica Nataša Gibičar je po koncu dražbe napovedala, da bo za prodajo premoženja verjetno pripravila zbiranje ponudb. Za kaninsko smučišče je namreč zamujena še ena sezona, saj to zimo smučanja tam ne bo.

Bo pa stečajna upraviteljica poskušala najti nekoga, ki bo vzdrževal naprave. Obilne padavine bi lahko povzročile še dodatno škodo.

Na občini razočarani, odločali bodo o dražbi
Nad razpletom so razočarani tudi na bovški občini. Župan Valter Mlekuž je po dražbi povedal, da se bo ponovno sešel s stečajno upraviteljico, s katero se želi dogovoriti o nadaljnjih postopkih prodaje: "Pričakoval sem, da bomo le dobili novega lastnika smučišča, ki mu želi občina pomagati do ponovnega razcveta."

Ali bo Občina Bovec tudi sama sodelovala pri poskusu nakupa smučišča, bodo po Mlekuževih besedah odločali občinski svetniki na eni izmed prihodnjih sej. Razmislili bodo tudi o morebitnem nakupu nepremičnine Žaršče, ki jo je pred leti kot dokapitalizacijo ATC Kanin v znesku enega milijona dala prav bovška občina.

Dražba ATC-ja Kanin spet neuspešna
Dražba ATC-ja Kanin spet neuspešna