Pustolovski park Otočec. Foto: MMC RTV SLO
Pustolovski park Otočec. Foto: MMC RTV SLO
V pustolovskem parku se bodo zabavali otroci in starši, za varnost pa skrbijo izurjeni inštruktorji. Foto: MMC RTV SLO
Za 145 tisoč evrov vredno naložbo bodo večino denarja dobili iz programa evropskih sredstev Leader. Foto: MMC RTV SLO
Adrenalinski park tudi na Dolenjskem


V otoškem gozdu, v neposredni bližini hotela Šport, so pod okriljem Term Krka odprli prvi pustolovski park na Dolenjskem. Avanturistična pot z novo rekreacijsko ponudbo dopolnjuje športno-rekreacijski kompleks na Otočcu. Štirje plezalni poligoni omogočajo od 2- do 3-urno zabavo za vse starosti.

Za 145 tisoč evrov vredno naložbo bodo večino denarja dobili iz programa evropskih sredstev Leader. "Naše poslanstvo je skrb za zdravje ljudi, zdaj pa smo zdravstvenim vsebinam dodali še športno in sprostitveno dejavnost v naravnem okolju. V pustolovskem parku pričakujemo tako goste naših Term kot lokalno prebivalstvo in še posebej družine iz širše Dolenjske." Tako vabi direktor Krkinih Term, Jože Berus. Dodaja, da so park na Otočcu uredili tako, da niso okrnili narave. Za plezalni poligon so uporabili obstoječa drevesa in tudi plezalni elementi so narejenih iz naravnih snovi.

V pustolovskem parku se bodo zabavali otroci in starši, za varnost pa skrbijo izurjeni inštruktorji. Športni pedagog Sašo Milosavljevič je navdušen nad športno in rekreativno pridobitvijo. "Poleg razvoja motoričnih sposobnosti, zdržljivosti, preciznosti, ravnotežja je dobrodošel tudi kanček adrenalina. Otroci imajo radi, da je malo visoko, da jih je malo strah."

Matija Koren, ki je Dolenjcem pomagal zasnovati pustolovski park, je povedal, da za obisk in dejavnost, ki ga park ponuja, ni potrebna posebna fizična moč ali kondicija. Omejitev je le v starosti otrok. Želijo, da starši vanj pripeljejo male pustolovce od petega leta dalje.

Z novo pridobitvijo so zadovoljni tudi v Turističnem društvu Otočec. "Bogatejši smo za dodatno prepoznavnost našega, že tako znanega turističnega kraja in novost smo takoj uvrstili na turistično karto Otočca," se je pohvalil predsednik turističnega društva, Matej Rifelj.

Za MMC Petra Držaj, Televizija Slovenija
Foto: Jože Grajžl

Adrenalinski park tudi na Dolenjskem