Propadla zimska sezona v Bovcu

V ta namen je bovška razvojna zadruga stečajni upraviteljici poslala že tretji predlog za najem smučišča. Stečajna upraviteljica Nataša Gibičar je prva dva zavrnila, pri tretjem pa od zadruge zahteva dodatna zagotovila bovške občine in upravitelja smučišč v Furlaniji - Julijski krajini Promoturja, da sta pripravljena sodelovati pri projektu. Dostop do vrha smučišča na Kaninu bi bil namreč prek italijanske strani, saj so na sosednji Sella Nevei zainteresirani za delovanje slovenskega smučišča.

Nad slabim obiskom smučarjev se pritožujejo tudi v Promoturju, ki upravlja smučišče na Sella Nevei. V preteklosti je smučišče na italijanski strani Kanina obiskalo vsaj 50 odstotkov slovenskih gostov, teh pa zdaj ni več. Zato so pripravljeni pomagati slovenskemu smučišču do ponovnega delovanja, lahko celo skupnega upravljanja smučišč na obeh straneh državne meje.

Ugibanja ostajajo tudi o tem, koliko denarja bo potrebnega za ponoven zagon ob delni sanaciji obstoječih žičniških naprav. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal župan Občine Bovec Siniša Germovšek, naj bi za celotno prenovo in gradnjo novih naprav potrebovali več kot 40 milijonov evrov.