Zavezali so se, da bodo gostom zagotovili varne razmere za obisk. Foto: Park Postojnska jama
Zavezali so se, da bodo gostom zagotovili varne razmere za obisk. Foto: Park Postojnska jama

V družbi Postojnska jama so z veseljem naznanili ponovno odprtje "kraljice podzemlja" in večine atrakcij v Parku Postojnska jama. Obiskovalci bodo tako od 9. junija lahko obiskali tudi Vivarij, Expo, Modrijanovo domačijo z mlinom in Magdalena Food & Fun. Spomnili so tudi na "male zmajčke", mladičke človeške ribice. "So zdravi in v tem letu so zrasli za 1,5 centimetra. Največji med njimi meri že 14 centimetrov," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da v teh dneh praznujejo že peti rojstni dan.

"Vrata odpiramo zagnani, a z odgovornostjo," so še navedli in poudarili, da je bila zaradi pandemije covida-19 Postojnska jama zaprta kar 231 dni, to pa predstavlja najdaljše obdobje v njeni zgodovini.

Vila Planinka se je odprla 18. maja. Foto: Park Postojnska jama
Vila Planinka se je odprla 18. maja. Foto: Park Postojnska jama

Pridobili so certifikat Slovenske turistične organizacije Green & Safe, s katerim se zavezujejo, da bodo gostom zagotovili varne razmere za obisk. "Poskrbeli bomo tudi za varnostno razdaljo na kultnem jamskem vlakcu in med ogledom jame v manjših skupinah," so poudarili in dodali, da za obisk ni treba izpolnjevati nikakršnega pogoja, obvezno pa je upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov – higiena rok, nošenje maske in ohranjanje varnostne razdalje.

Hotel Jama bo goste sprejemal od 18. junija

Izpostavili so tudi napovedane nove turistične bone, ki jih bodo lahko prebivalci Slovenije predvidoma unovčili ob obisku Postojnske jame, Predjamskega gradu in drugih znamenitosti.

Potem ko so 18. maja že ponovno odprli vrata butičnega hotela Vila Planinka na Jezerskem, bo prenovljeni hotel Jama s tajnimi prostori obiskovalce znova sprejemal od 18. junija naprej. Predjamski grad, kjer trenutno prenavljajo pot do gradu, bodo odprli šele konec junija.