Smuka je na Voglu mogoča na tistih progah, ki so jih v preteklih dveh tednih umetno zasnežili. Foto: Žičnice Vogel Bohinj
Smuka je na Voglu mogoča na tistih progah, ki so jih v preteklih dveh tednih umetno zasnežili. Foto: Žičnice Vogel Bohinj

Na Voglu za zdaj obratujeta sedežnica Brunarica in otroški park. "Druge naprave bomo zagnali ob prvi malo večji pošiljki snega," so sporočili iz Žičnic Vogel in dodali, da ta konec tedna veljajo posebej ugodne cene. Tako bodo odrasli smučali za ceno vozovnice za nihalko, ki znaša 20 evrov, za otroke do 15 let pa je obisk smučišča brezplačen.

Snežne razmere

Aktualne razmere na slovenskih smučiščih lahko spremljate TUKAJ.

Ne glede na količino snega bodo na Voglu ta mesec priredili kar nekaj dogodkov. 20. decembra bodo tako priredili tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert, na katerem bodo namesto plačila gondole in vstopnice za koncert Triglavskih rož'c zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad Osnovne šole Bohinjska Bistrica.

21. decembra bodo v sodelovanju s Turizmom Bohinj organizirali Eko dan na snegu s posebnimi ugodnostmi za smučarje. Sicer pa bodo, da bo Vogel postal slovenskim družinam dostopnejši celo leto, uvedli ekokartico, ki jo izdaja društvo Sobivanje in jo bodo otroci dobili v vrtcu ali šoli. Kartica vključuje popuste za vozovnice, smučarsko šolo in najem smučarske opreme.

Naprave zagnali tudi v Cerknem in na Golteh

Začetka smučarske sezone se veselijo tudi v Cerknem, kjer bodo smučarji danes in v nedeljo smučali po posebnih cenah. Vozovnica za odrasle bo stala 27, za mladino in starejše 23,5, za otroke pa 15,5 evra. Delovala bo blagajna Počivalo, kjer bo tudi vstopna točka na smučišče.

Kot sporočajo, bodo na smučišču Cerkno obratovale šestsedežnica Počivalo, štirisedežnica Brdo, dvosedežnica Grič in vlečnica Dolina. Druge proge intenzivno zasnežujejo, tako da bo med prazniki omogočena smuka po celotnem smučišču.

Na Golteh, kjer še vedno negativno poslujejo, so sezono začeli s povečanimi nastanitvenimi zmogljivostmi. Načrtujejo tudi novi štirisedežnici, a sami posodobitve ne bodo zmogli.

Dobrodelni konec tedna na Pohorju

Sončna otvoritev smučarske sezone na Pohorju

Po uvodnem zimskem koncu tedna, ko so na Mariborskem Pohorju prejšnji teden zagnali le otroški poligon, danes tudi uradno začenjajo novo zimsko sezono s promocijsko ceno dnevnih smučarskih vozovnic. Ob tej priložnosti bo smučarje in druge obiskovalce čakal še pester spremljevalni program, odprtje pa bo imelo tudi dobrodelni značaj.

Kot so sporočili iz Marproma, ki upravlja žičniške naprave na Pohorju, bodo na mariborskem koncu delovali trakova Bejbika 1 in 2 ter sedežnica Sleme, na Areškem pa bosta začeli obratovati vlečnici Cojzerica in Areh, že od začetka sezone pa je odprta tudi sedežnica Pisker, ki velja za eno njihovih najbolj priljubljenih prog.

Za vse smučarje bo danes veljala enotna cena dnevne smučarske vozovnice, ki bo znašala pet evrov, pri čemer bo šel ves izkupiček v dobrodelne namene za otroke. V sodelovanju s Centrom za socialno delo Maribor bodo namreč izbrali 20 otrok, ki jim bodo podarili smučarsko opremo in štiridnevni tečaj smučanja. Dnevne smučarske vozovnice po znižanih cenah bodo na voljo tudi v nedeljo – 17 evrov za odrasle, 14 za mladino, študente in seniorje ter deset evrov za otroke in invalide.

Na Pohorju uradno začeli s smučarsko sezono