Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Gradnja kolesarske povezave med Bovcem in Čezsočo se je začela z urejanjem drugega odseka kolesarske poti, katere trasa je razdeljena na tri odseke. Prvi poteka iz središča Bovca do krožišča pri letališču na bovški obvoznici, drugi pelje od krožišča do križišča za Čezsočo, od koder bo proti Čezsoči urejen še tretji del kolesarske poti. Od 2,5 kilometra bodo zgradili ločeno pot v dolžini 1,2 kilometra, preostali del bodo uredili po obstoječem vozišču.

Kot so še pojasnili na Občini Bovec, so najprej začeli gradnjo drugega odseka kolesarske poti, ki poteka tik ob bovški obvoznici, saj s tem ne bodo motili prometa. Cesta Bovec-Čezsoča je trenutno še posebej obremenjena, ker jo poleg množice turistov zaradi sanacije mostu pri kraju Log Čezsoški uporabljajo tudi za obvoz do te vasi. Po koncu turistične sezone bodo nadaljevali gradnjo z delnimi zaporami, da bi novo kolesarsko povezavo do konca leta oziroma najpozneje do pomladi lahko tudi dokončali.

Bovški župan Valter Mlekuž je večkrat povedal, da so gradnjo kolesarskih povezav na Bovškem načrtovali dlje časa, a so od nekaterih načrtov, kot je gradnja kolesarskih poti proti Logu pod Mangartom in proti Trenti, morali odstopiti zaradi neuspešnega pridobivanja soglasij lastnikov zasebnih zemljišč.

Nadaljuje se sanacija mostu Log Čezsoški, pri kateri so naleteli na večje poškodbe mostu od predvidenih. Na občini trenutno s projektantom iščejo rešitve za nadaljevanje sanacije, ki bi jo radi zaključili do jeseni. Dokler ne bodo na zgornji površni mostne konstrukcije končana vsa na novo predpisana dela, bo most ostal zaprt za ves promet. Obvoz v Log Čezsoški ostaja po cesti Bovec-Čezsoča-Log Čezsoški.

Naložbo sofinancirajo država, evropski sklad za regionalni razvoj in Občina Bovec.