Po ocenah britanskega Guardiana pa je temu znesku treba prišteti še približno 200 milijonov vreden izkupiček od prodaje najrazličnejših izdelkov z njegovim imenom, med drugim je podpisal tudi televizijsko pogodbo s kanalom Nickelodeon.

Kaji je posnetke na YouTubu začel ustvarjati marca 2015, potem ko je gledal posnetke drugih otrok, ki so na svojih kanalih ocenjevali igrače. Takrat je svojo mamo vprašal, zakaj njega ni na YouTubu, če pa to počnejo vsi drugi otroci.

Njegova družina zdaj skupno vodi devet kanalov na YouTubu, od tega ima največ naročnikov kanal Ryan's World – 41,7 milijona, skupno pa imajo njegovi videoposnetki več kot 12,2 milijarde ogledov. Njegov najbolj gledani videoposnetek je do zdaj imel več kot dve milijardi ogledov, s čimer je uvrščen med 60 najbolj gledanih posnetkov na celotnem kanalu YouTube.

Spodbujanje potrošništva

Kaji in člani njegove družine pa so trenutno tudi sredi preiskave, saj videoposnetki, ki so sponzorirani, naj ne bi bili pravilno označeni. "Skoraj devet odstotkov videoposnetkov z ocenami igrač vključuje vsaj en predlog igrače, za katerega je Ryan dobil denar. Videoposnetki so večinoma namenjeni predšolskim otrokom, ki pa so premladi, da bi znali razlikovati oceno nečesa in navadno reklamo," so obrazložili.

Hkrati kot skrb vzbujajoče ocenjujejo to, da Ryan in njegova družina praktično vsak dan odprejo in pokažejo novo igračo, zaradi česar se že pri najmlajših spodbuja množično potrošništvo.

Skupno zaslužili več kot 172 milijonov evrov

Deset največjih zaslužkarjev na YouTubu je glede na podatke Forbesa (v času od junija 2019 do junija 2020) skupno zaslužilo več kot 172 milijonov evrov.

Na drugo mesto na lestvici se je uvrstil Jimmy Donaldson, znan pod imenom Mr Beast, ki je zaslužil dobrih 19 milijonov evrov. 22-letnik je znan po svojih videoposnetkih različnih kaskaderskih točk, med drugim je samega sebe poskušal zamrzniti v ledu, hkrati pa posameznikom, ki so pripravljeni sodelovati pri njegovih izzivih, ponuja večje vsote denarja.