Fotografija, ki je zaokrožila po spletu, prikazuje papirnat lonček s kavo brez pokrovčka in ocvrto pecivo, nameščena na nadzorni plošči letala.

Njuno početje je sprožilo ogorčenje, pilota pa so strokovnjaki kritizirali zaradi nepremišljenega ravnanja, piše britanski BBC.

"Že najmanjša turbulenca in kava, ki se razlije po elektroniki, bi pokvarili sisteme. To je kaznivo dejanje," je dejal letalski strokovnjak Mohan Ranganathan, ki naj bi fotografijo prvi delil na Twitterju.

Letalski družbi so že izdali opozorilo.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik podjetja, natančen časovni okvir incidenta ni znan, zato zadevo še preučujejo: "Iz objave ni razvidno, kdaj je bila fotografija posneta, ali je nova ali stara ... Poskušamo ugotoviti te podrobnosti."

Pilota, ki sta domnevno posnela fotografijo, sta "prizemljena". "Po koncu preiskave bodo zoper njiju uvedeni ustrezni disciplinski ukrepi."

Indijska letalska pravila pilotom in posadki dovoljujejo, da imajo hrano in pijačo v pilotski kabini, vendar morajo upoštevati stroga pravila. Na primer, vse skodelice morajo imeti pokrovčke, morajo biti tudi na pladnju, da se prepreči morebitno razlitje.