Hashtag je postala slavna v trenutku, ko je prišla na svet (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Hashtag je postala slavna v trenutku, ko je prišla na svet (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Novica se je seveda hitro razširila po družbenih omrežjih, kjer je zbudila veliko zanimanja in tudi šal. Zanimivo pa je, da mati dojenčice, rojene v soboto, novice o njenem prihodu na svet ni najprej objavila na Twitterju, kot bi se spodobilo glede na njeno ime, ampak kar na "konkurenčnem" Facebooku.

Mnogi ljudje na družbenih omrežjih brez zadržkov objavljajo fotografije otrok in z množico delijo najbolj intimne podatke iz svojih življenj. Urad informacijske poooblaščenke je na svojih straneh objavil seznam desetih nastavitev zasebnosti, ki bi jih moral poznati vsak uporabnik Facebooka.

"Hashtag Jameson je bila rojena ob desetih zvečer. Tehta 3,6 kilograma in neskončno rada jo imam!" je zapisala na Facebooku, sporočilu pa priložila tudi fotografijo speče deklice.

Domišljija staršev je brezmejna
Hashtag se bo lahko v prihodnosti tolažila vsaj s tem, da ni edina s precej nenavadnim imenom, ki odseva tehnološki duh časa. V začetku leta 2011 je egiptovska družina v spomin na veliko vlogo družbenih omrežjih pri arabski revoluciji, ki je s prestola v državi vrgla dolgoletnega predsednika Hosnija Mubaraka, sina poimenovala - Facebook. Izraelski par pa je deklico po ukazu za všečkanje poimenoval Like.

Obstaja pa tudi otrok Google, ki je zdaj star že sedem let. Švedski par je namreč prvorojenca leta 2005 poimenoval Oliver Google Kai. "Takoj, ko mi je žena Carol povedala, da je noseča, sem ji dejal, da bova otroka poimenovala Google. Presenečen sem bil, kako hitro se je strinjala, čeprav je vedela, kako rad uporabljam ta iskalnik," je dejal dečkov oče.

Tehnološki velikan Google se je hitro odzval in svojemu "potomcu" zaželel dolgo življenje in veliko zdravja ter dodal, da upa, da zaradi imena ne bo tarča posmeha sošolcev.