Z virualnimi sestanki v času koronavirusa pridejo tudi določene pasti tehnologije. Foto: Pixabay
Z virualnimi sestanki v času koronavirusa pridejo tudi določene pasti tehnologije. Foto: Pixabay

Predsednica odbora Lisa Brizendine je tako, denimo, dejala, da si starši, ki so ogorčeni zaradi koronskih ukrepov in šolanja na daljavo, samo želijo, da bi učitelji namesto njih opravljali naloge "varušk".

Član odbora Richie Masadas pa je dodal, da si želijo spraviti otroke v šolo, da bi lahko mirno doma uživali mamila, pri čemer je še navrgel, da njegov brat prodaja medicinsko marihuano, ki jo kupuje kar nekaj staršev, kar je bilo deležno gromkega smeha kolegov.

A po nekaj minuta so ugotovili, da so se virtualnemu sestanku na spletni platformi Webex pridružili tudi starši. "O-o," je dejala članica odbora Kim Beede, ko je to odkrila. "Sestanek imamo nastavljen na 'javno'." Takoj za tem so sestanek nastavili na "zasebno" – a prepozno.

Kim Beed je predtem glasno klela in se šalila o tem, kako bo fizično napadla enega izmed staršev, ki jo je kritiziral po spletu. Tudi drugi njeni kolegi so udrihali čez starše, ki so pisarili komentarje in pritožbe.

Globoko obžalujejo "napačno presojo"

Zaradi pogovora, ki je prišel na dan, je več kot 7.000 ljudi podpisalo peticijo, v kateri so zaradi "nezaslišanega vedenja" pozvali k njihovemu odstopu. Dva dni pozneje je celoten odbor res podal svoje odstopne izjave, poroča BBC.

"Globoko obžalujemo izjave, ki smo jih podali na sestanku ta teden," so zapisali v izjavi. "Naša odgovornost je, da postavljamo zgled vedenja, ki ga pričakujemo tudi od svojih dijakov in osebja, naša obveza pa je, da zgradimo zaupanje v vodstvo. Naše izjave so vas upravičeno razočarale in zaradi tega globoko obžalujemo."

In še: "Prosim, da naj naša zgrešena presoja ne zasenči izjemnega dela, ki ga opravljajo naši učitelji, administratorji in drugi uslužbenci."