Vrnjeni Veliki ptič je v kljunu držal opravičilo. Foto: Facebook/Policija J. Avstralije
Vrnjeni Veliki ptič je v kljunu držal opravičilo. Foto: Facebook/Policija J. Avstralije

V noči na ponedeljek po krajevnem času so neznanci vdrli v prostore tematskega cirkusa, posvečenega Sezamovi ulici (Sesame Street Circus Spectacular), ki se je med turnejo po Južni Avstraliji ustavil v adelajdskem predmestju Thebarton, in odnesli več kot dva metra visok kostum Velikega ptiča, vrednega dobrih 130.000 evrov.

Policija je takoj sporočila, da so našli kar nekaj fizičnih sledi za storilci, obenem pa pozvala vse, ki bi o kraji kar koli vedeli, da jim to sporočijo. V torek pa so jih znova poklicali iz bližine cirkusa: opazili so namreč dva mlajša moška v temnih oblačilih, kako se smukata po okolici in v rokah nosita nekaj velikega in rumenega, torej nekaj, kar bi lahko bil Ptičev kostum .

Ko so možje v modrem prihiteli na kraj, so v neposredni bližini cirkusa opazili kostum, prislonjen na električno omarico, v kljunu pa je imel pismo z opravičilom. Moška sta medtem že pobegnila, zato so ju skušali najti s psi, a se je sled za njima izgubila.

"Tako nama je žal!!! Niti sanjalo se nama ni, kaj počneva in kakšne težave bova povzročila s svojim dejanjem. Preživljava težke čase in sva se želela na ta način razvedriti. Z g. Ptičem sva se neizmerno zabavala. Res je super fant, ki pri tem ni bil nič poškodovan. Opravičujeva se, ker sva povzročila nevšečnosti. S spoštovanjem, Velikoptičevska bandita," sta zapisala v pisemcu, ki ga je policija pozneje tudi objavila na družbenih omrežjih.

Kljub vračilu ukradenega kostuma pa policija preiskavo nadaljuje, saj "banditoma" še vedno grozi ovadba zaradi kraje, so ob tem še sporočili s policije.

Veliki ptič, ki so ga policisti takoj vrnili lastnikom, cirkusu, pa se je medtem že pojavil tudi v jutranji oddaji na tamkajšnji televizijski postaji Channel 7 in potrdil, da se mu ni zgodilo nič hudega in da se počuti dobro.