Juš Milčinski, improvizator, v Razredu zase igra pridnega, a rahlo naivnega dijaka Jošta. V prizoru z Ajdo Smrekar. Foto: TV Slovenija
Juš Milčinski, improvizator, v Razredu zase igra pridnega, a rahlo naivnega dijaka Jošta. V prizoru z Ajdo Smrekar. Foto: TV Slovenija

Snemanja so mi bila res v veselje in užitek, edino, zaradi česar sem vesel, da je snemanje sezone že za nami, je to, da si bom zdaj lahko pustil rasti dolgo brado.

Juš Milčinski
Novi voditeljici Pia Nikolič in Nina Košorok sta se odlično ujeli z igralsko ekipo. Foto: TV Slovenija

Razred zase se loteva značilnih tem, ki zadevajo šolarje v viharnih najstniških letih, od tekmovalnosti do prvih zaljubljenosti, od matematičnih zapletov do športnih dosežkov.

Na prvem programu TV Slovenija lahko danes ob 16.10 ujamete prvi del nove sezone mladinske oddaje Razred zase, ki se na zaslone vrača z novima voditeljicama in z večjo igralsko zasedbo. Tokrat se bodo ustvarjalci posvetili vprašanju družbene odgovornosti mladih. V šolski radio bo tako prišel Luka Mesec in predstavil svojo zanimivo zgodbo, ki ga je pripeljala do njegove aktivne družbene in politične angažiranosti.

Oddaja bo na sporedu vsak petek na prvem programu TV Slovenija ob 16.10. Več oddaji in njenih vsebinah lahko najdete na uradni strani Facebooka.

Oddaja je postavljena na izmišljeno srednjo šolo, kjer v komičnih situacijah srečujemo dijake in njihove učitelje. Vsak ima svojo zgodbo, svoje skrivnosti in svoje načrte, v srednji šoli pa se jih morajo naučiti izpeljati s pomočjo prijateljev. V studiu šolskega radia, pravzaprav sodobnega medijskega centra, se jim pridružijo znani in navdihujoči gostje iz sveta kulture, zabave, medijev in znanosti.

Avtorja in scenarista oddaje Gregor Moder in Urška Mlakar, ki ju poznamo iz oddaje Štafeta mladosti, ugotavljata, da obdobje srednje šole ponuja obilo komičnih zapletov: "Tako je nastala ideja o srednji šoli, kjer je v središču šolski radio in kjer spremljamo dijake, kako poskušajo s svojimi najstniškimi željami kar najbolje krmariti med norimi prfoksi in bizarnimi situacijami. Fantastična igralska ekipa je oddajo ponesla v pravi Razred zase. Misliva, da boste ob gledanju oddaje uživali vsaj toliko kot smo mi pri njenem ustvarjanju!"

V novi sezoni se bodo samozavestnemu Žaretu (Rok Bohinc), občutljivemu Joštu (Juš Milčinski), privlačni Zali (Ajda Smrekar), bojeviti Andreji (Medea Novak) in posebnežu Marku (Jan Kok) pridružila še inteligentni in spletkarski Julijan (igralec iz Razrednega sovražnika, Dan Mrevlje) ter Zalin mlajši brat, plesalec Bor (igralec in sodobni plesalec Jan Rozman). Dobili pa bodo tudi novega učitelja za matematiko in fiziko, odštekanega profesorja Šinkauca (Blaž Šef, ki ga poznamo z odrskih desk SMG). Da bo v igralski zasedbi red, bosta poskrbela profesorica slovenščine in angleščine Evica Klofutar (Ajda Toman) in profesor zgodovine Marjan Veselko (Robert Prebil, ki smo ga prav tako lahko videli v Razrednem sovražniku).

Za oddajo je očitno prišel čas, ko pobudo prevzamejo – ženske. Na avdiciji za nove voditeljice so bili ustvarjalci oddaje tako navdušeni nad predstavama Pie Nikolič in Nine Košorok, da so k sodelovanju povabili kar obe. Pia je svoje izkušnje in voditeljsko kilometrino pridobivala na valovih Radia Študent, Nina pa se je - tako kot pretežni del igralske zasedbe – brusila na odru gledališke improvizacije.

Snemanja so mi bila res v veselje in užitek, edino, zaradi česar sem vesel, da je snemanje sezone že za nami, je to, da si bom zdaj lahko pustil rasti dolgo brado.

Juš Milčinski