Maggie je živela na mlečni farmi v Victorii. Foto: Youtube
Maggie je živela na mlečni farmi v Victorii. Foto: Youtube

"Stara je bila 30 let in še prejšnji teden ji je šlo prav dobro. Hodila je od naše mlekarne do pisarne, renčala na mačke in take stvari," je za lokalni Weekly Times povedal njen lastnik, živinorejec iz Victorie Brian McLaren. "Šele v zadnjih dveh dneh je šlo z njo navzdol in včeraj zjutraj, ko sem šel domov za kosilo, sem si rekel, da nima več dolgo pred sabo. Žalosten sem, ampak zadovoljen, da je odšla, kot je odšla."

Pred smrtjo je bila psica gluha in je izgubljala vid.

Maggiejine starosti se sicer ne da potrditi, saj McLaren pravi, da je izgubil vse njene dokumente, ko je bila še mladička. Zatrjuje pa, da je bil njegov najmlajši sin, danes 34-letni Liam star štiri leta, ko je kupil Maggie.

V Guinnessovi knjigi rekordov je sicer kot najstarejši pes na svetu še vedno vpisan avstralski ovčar Bluey, ki je poginil leta 1939 pri 29 letih. V knjigi je zapisano, da so Blueyja njegovi lastniki kupili kot mladiča leta 1910 v Victorii in je prav tako kot Maggie čuval govedo in ovce skoraj 20 let, preden so ga uspavali.

Večina psov živi od osem do 15 let, pristna dokumentacija za pse, starejše od 20 let, pa je redka. So pa manjše pasme običajno tiste, ki živijo dlje.