Prebivalki Floride sta se, ne za pusta, ampak zato, da bi dobili drugi odmerek cepiva proti covidu-19, preoblekli v babici. Florida trenutno namreč daje prednost tistim, ki so starejši od 65 let, stanujočim v ustanovah za dolgoročno oskrbo in tamkajšnjim zaposlenim ter zdravstvenemu osebju, ki imajo neposreden stik z bolniki.

Tako sta se 44-letnica in njena deset let mlajša prijateljica pretvarjali, da sta starejši ženski – na kraj cepljenja sta prišli s klobučkom, rokavicami in očali. Obe sta imeli veljavni potrdili o prvem cepljenju, prejem drugega odmerka cepiva pa jima je bil zaradi težav z osebnima izkaznicama zavrnjen. Čeprav sta se njuni imeni na osebni izkaznici ujemali s tistima, ki sta ju uporabili za registracijo pri cepljenju, to ni veljalo za datum rojstva. Tako so ju ujeli pri prevari, poroča CNN.

Zdravstvenim uradnikom še vedno ni jasno, kako in kje jima je sploh uspelo prejeti prvi odmerek cepiva, ker pa zadevi želijo priti do dna, bodo preiskavo morebitnih 'lukenj v procesu' nadaljevali. Za sleparki so zahtevali izdajo opozorila o motenju posesti, kar pomeni, da se v center ne smeta nikoli vrniti, saj ju v nasprotnem primeru čaka aretacija. Floridske oblasti so tudi na družbena omrežja objavile videoposnetek trenutka, ko sta bili sleparki razkrinkani.

Po tem incidentu so okrepili varovanje, tamkajšnji zdravnik Raul Pino pa je dejal, da je cepivo "trenutno najbolj vroče blago", in poudaril, da morajo biti z zagotovljenimi sredstvi izjemno previdni.