David Chang si lasti verigo restavracij Momofuku. Foto: Reuters
David Chang si lasti verigo restavracij Momofuku. Foto: Reuters

Lastniku restavracije z dvema Michelinovima zvezdicama je voditelj Jimmy Kimmel pred zadnjim vprašanjem na kvizu Lepo je biti milijonar (Who Wants to Be a Millionaire) dejal, da si noben zvezdnik še ni upal iti do konca. Vsi so raje prislužen denar vzeli in odšli, saj niso želeli tvegati.

Changov zadnji podvig je bilo odgovoriti na vprašanje, kdo je bil prvi ameriški predsednik, ki je v Beli hiši že imel elektriko. Na stolu je celotno situacijo opisal kot strah vzbujajočo in živčno, v primeru napačnega odgovora pa bi osvojil le 500.000 ameriških dolarjev. Na voljo je imel še eno pomoč, tako je poklical prijateljico Mino Kimes, ki sicer dela kot novinarka pri ESPN-u, poroča CNN.

S skupnimi močmi sta prišla do pravilnega odgovora, da gre za predsednika Benjamina Harrisona. Chang naj bi priznal, da ni vedel, da je bil Harrison sploh predsednik. Po zmagi mu je Alan Yang, prijatelj in znani scenarist, navdušeno podelil velik ček. "Vedno sem si na televiziji želel držati velikanski ček," je na svojih družbenih omrežjih zapisal zmagovalec, ki je tako postal prva znana oseba, ki je osvojila glavno nagrado pri kvizu.

Svoj izkupiček namerava darovati Southern Smoke Foundation, organizaciji, ki pomaga osebam, ki delajo v industriji hrane in pijače. Osvojen milijon naj bi pomagal 500 ljudem. Njegove zmage se je razveselila tudi sama organizacija. "Počaščen sem, da se je Dave odločil za Southern Smoke," je dejal Chris Shepherd, kuharski šef, ki je organizacijo ustanovil leta 2015. Poudaril je tudi, da so zaposleni v industriji trenutno obupani, saj se notranji prostori restavracij zapirajo, vreme pa onemogoča zunanje obedovanje.

Veliko restavracij in barov je namreč moralo svoja vrata, čeprav je bilo dovoljeno, da si stranke vzamejo hrano za seboj ali pa naročijo dostavo, zapreti. Nekaterim je bilo ekonomsko neizvedljivo, da bi tako preživeli. "Glede na to, da vlada ne bo pomagala našim delavcem v restavracijah, moramo narediti, kar lahko, da pomagamo," je Chang še dodal na svojih družbenih omrežjih.