Foto: Reuters
Foto: Reuters

A čeprav se je nekaj časa ugibalo, da bi Emhoff lahko zasedel katerega od položajev v prihajajoči administraciji Joeja Bidna, pa je ugibanjem naredila konec univerza Georgetown, ki je sporočila, da bo Emhoff od januarja naprej tam predaval pravo.

Sorodna novica Kamala Harris - še nobena ženska v ZDA tako visoko

"Presrečen sem, da se bo našemu kolektivu pridružil Douglas Emhoff. Doug je eden vodilnih ameriških pravnikov za intelektualno lastnino in poslovanje ter je močno predan socialni pravičnosti," je sporočil dekan fakultete William M. Treanor.

"Vem, da se lahko naši študenti ogromno naučijo iz njegovih izkušenj in znanja, zato že komaj čakam njegov prihod."

"Že dolgo si želim učiti in služiti naslednji generaciji mladih odvetnikov. Ne bi mogel biti bolj vznemirjen, da postajam del Georgetowna," je v izjavi sporočil Emhoff, čigar kariera je dolga skoraj 30 let, v tem času pa je sodeloval v kar nekaj odmevnih primerih.

Na Georgetownu, največji pravni fakulteti v ZDA, naj bi se osredotočal na primere iz medijev in sveta zabave, kjer ima največ izkušenj, poroča Independent.

Popolnoma predan ženi

Emhoffu ni težko ostajati v senci svoje uspešne žene. Foto: AP
Emhoffu ni težko ostajati v senci svoje uspešne žene. Foto: AP

Na začetku leta, ko je njegova žena začela predsedniško kampanjo, si je Emhoff vzel začasni dopust kot partner v močni odvetniški družbi DLA Piper.

56-letni v New Yorku rojeni Emhoff (rojen je bil le teden dni pred svojo ženo) je Harrisovo spremljal skoraj na vseh postajah kampanje in ji redno javno izraža podporo.

Novembra, ko je dvojec Biden-Harris zmagal na predsedniških volitvah in je bilo potrjeno, da bo postala prva temnopolta, prva azijsko-ameriška in prva ženska podpredsednica ZDA, se je Emhoff odločil, da da odpoved v svoji službi in ji sledi v Belo hišo.

"Tukaj sem, da ji stojim ob strani"

Ob tem se je začelo ugibati, da bi Emhoff lahko postal prvi "drugi mož", ki bi v Beli hiši prevzel formalno vlogo.

Predstavnik Bidnove kampanje je takrat za Fox News povedal, da Emhoff "dela s tranzicijsko ekipo, da bi razvil portfelj, na katerega bi se osredotočal in tako podpiral delo administracije".

Sorodna novica Jill Biden – prva prva dama v 231 letih, ki bo obdržala svojo službo

A Emhoff sam je za revijo People dejal, da ne išče zaposlitve v Beli hiši, saj da Harrisovo obdaja dovolj odličnih svetovalcev in sodelavcev.

"Sem njen partner, sem njen najboljši prijatelj in sem njen mož. In zato sem tu. Tukaj sem, da ji stojim ob strani," je povedal prihajajoči drugi mož, ki se na Twitterju predstavlja kot "oče, možek Kamale Harris, odvetnik, kvazigolfist, zagovornik pravičnosti in enakosti".

Spoznala sta se na slepem zmenku

Emhoff in Harrisova, takrat še državna generalna tožilka Kalifornije, sta se spoznala na slepem zmenku, pri čemer je posredniško vlogo odigrala tesna prijateljica Harrisove, svetovalka za odnose z javnostjo Chrisette Hudlin.

Emhoff s svojima otrokoma iz prvega zakona. Foto: AP
Emhoff s svojima otrokoma iz prvega zakona. Foto: AP

Jutro po prvem zmenku je Emhoff poslal Harrisovi kratko sporočilo: "Res si mi všeč."

Zaročila sta se po letu dni in poročila leta 2014, le štiri mesece pozneje na sodišču v Santa Barbari, ker Emhoff, kot je povedal, ne verjame v dolge zaroke.

Harrisova, ki je imela za seboj kar nekaj odmevnih zvez, svojih otrok nima, je pa mačeha Emhoffovima dvema otrokoma iz prvega zakona s filmsko producentko Kerstin Emhoff, sinu Colu in hčerki Elli.

Harrisova je pred časom za revijo Elle povedala, da sta s Kerstin "dobri prijateljici" in da je "naša moderna družina skoraj malce preveč funkcionalna".