V zgodovino rockovske glasbe so se Guns N' Roses vpisali z uspešnicami, kot so Patience, Don't Cry' in November Rain. Foto: EPA
V zgodovino rockovske glasbe so se Guns N' Roses vpisali z uspešnicami, kot so Patience, Don't Cry' in November Rain. Foto: EPA

Glasbeniki so trdili, da je pivovarna njihovemu imenu, ki je zaščiteno tudi kot blagovna znamka, s poimenovanjem piva storila "nepopravljivo škodo".

Poleg piva so se obregnili tudi ob prodajo z Guns 'N' Rosé povezanih majic, nalepk in drugih izdelkov. Trdili so, da bodo pivoljubci zaradi pivovarne zmedeni in prepričani, da so z izdelavo piva povezani tudi glasbeniki.

Glede na dokumente, ki so jih vložili odvetniki zasedbe, sta se obe strani na sodišču pogodili 31. julija, zdaj pa poskušata doseči še pisni dogovor, ki bo vodil do dokončne opustitve tožbe. Za kaj točno se poskušajo dogovoriti, za zdaj še ni znano, sprva pa so glasbeniki napovedali, da bodo zahtevali denarno poravnavo.

"Blagovna znamka Guns N' Roses zaradi imena piva trpi nepopravljivo škodo, s potezo pa je pivovarna omadeževala tudi ugled in dobro ime zasedbe," je bilo med drugim zapisano v tožbi.

Najuspešnejša zasedba 90. let prejšnjega stoletja

Za skupino, katere ime je zdaj zaščitena znamka, je pestra kariera in po ocenah YouTuba so bili ravno oni najbolj priljubljeni v 90. letih preteklega stoletja.

Zasedba, ki je nastala v Los Angelesu leta 1985, pa ne kraljuje zgolj na YouTubu, ampak po vnovični združitvi polni stadione po vsem svetu. Njihova turneja Not in This Lifetime jim je prinesla kar lep zaslužek, in sicer več kot 475 milijonov dolarjev. S tem se je legendarna skupina uvrstila pod sam vrh po zaslužku na turnejah.