Foto: Reuters
Foto: Reuters

Edinka cesarja Naruhita in cesarice Masako je 20 let dopolnila v sredo, praznovanje pa je potekalo nekaj dni pozneje. Praznovanje odraslosti Japonke in Japonci načrtujejo leta predtem, tudi princesa je dogodek načrtovala do podrobnosti, na novinarski konferenci se je pojavila v dolgi obleki bele barve in s tiaro na glavi.

Povedala je, da z vstopom v svet odraslih želi postati človek, ki bi služil drugim: "Globoko sem hvaležna vsem, ki so bili del moje poti do danes."

Z dopolnjenim 20. letom starosti mladi Japonci postanejo polnoletni, kar pomeni, da dobijo volilno pravico, lahko kupujejo in naročajo alkoholne pijače in kadijo ...

Aiko se je omenjala kot mogoča cesarica
Princesa Aiko se je nekaj časa omenjala kot mogoča prihodnja vladarica na Japonskem, ampak po rojstvu njenega bratranca Hišahita, sina princa Akišina in princese Kiko, je to vse manj mogoče.

Japonski dvor se je leta 2006 po dolgih 41 letih namreč razveselil prihoda prvega moškega cesarskega potomca, s tem pa je bila ovržena težnja japonske vlade, da bi spremenila zakon o cesarski družini, sprejet leta 1948, ki določa, da japonski cesar lahko postane samo moški.