Nellyja je 22-letnica oktobra obtožila posilstva, uradni pregon pozneje opustila, ne pa tudi civilnega. Foto: Reuters
Nellyja je 22-letnica oktobra obtožila posilstva, uradni pregon pozneje opustila, ne pa tudi civilnega. Foto: Reuters

43-letni raper je z Monique Green sklenil zunajsodni sporazum, je poročal rumeni tabloid TMZ.

Nelly je, sodeč po dokumentih, ki jih je pridobil AP, pred sodiščem vse obtožbe zanikal in dejal, da je šla 22-letna študentka z njim v spalnico na avtobusu prostovoljno, sredi občevanja pa ju je presenetila tretja oseba, nato se je oboževalka razburila in zapustila avtobus.

Nelly je ukrepal tudi uradno in na sodišču vložil zahtevek za opustitev civilnega pregona – uradni pregon je policija namreč opustila že pred tem, saj domnevna žrtev "ni želela sodelovati z oblastmi". Kot je razvidno iz sodnih zapisov, je zavrnila pričanje s pojasnilom, da ima "občutek, da v boju z zvezdnikom ne more ničesar doseči in da jo bo sodni sistem pustil na cedilu". Kljub vsemu pa je decembra vložila civilno tožbo. Nellyjev odvetnik Scott Rosenblum je takrat za AP dejal, da gre pri obtožbi za "čisto izmišljotino" in da je ženska, ki ga je posilstva obtožila, "navadna grabežljivka".

Policisti so raperja aretirali zaradi posilstva, ko je bil na turneji z zasedbo Florida Georgia Line. Toda tožilci so opustili primer, ker Greenova ni želela sodelovati. Nellyjev odvetnik je ob tem dejal, da sta se obe strani strinjali, da se primer opusti. Po njegovih besedah pa tudi ni bilo nobenega plačila, medtem ko je bila zgodba odvetnice Greenove drugačna, češ da je bil na račun njene stranke nakazan denar.