Tam so ugotovili, da kartica pripada 79-letnemu zvezdniku Indiane Jonesa, ki v teh dneh na otoku snema zadnjega v seriji teh filmov.

"Mondellska policija je naglo locirala kraj, kamor se je Indiana Jones zatekel po zasebnost, prav tako ga je nekaj oboževalcev prepoznalo, ko se je sprehajal po ulicah ob obali," je sporočila policija v izjavi.

Možje v modrem so Forda izsledili in mu kartico vrnili, še prej pa pozirali za skupinsko fotografijo s hvaležnim igralcem.

"Ko so mu policisti pokazali kartico in mu jo predali, se je igralec nasmehnil od olajšanja in zadovoljstva, da Mondello ni samo lep kraj, ampak tudi pošten," je bila še poetična policija. "Srečanje s policijo je bilo zapečateno s fotografijo, ki jo bodo ljubosumno hranili vsi protagonisti te zgodbe."

Sorodna novica Harrison Ford poškodovan med snemanjem Indiane Jonesa

Prihaja novi Indiana Jones

Igralec se je nato osebno zahvalil tudi mlademu nemškemu turistu, ki je kartico našel, in poziral še z njim.

Disney je lani potrdil, da si bo Ford še enkrat, že petič in 40 let po prvem filmu, nadel opravo slavnega filmskega pustolovca in arheologa. Neuničljivega igralca ni ustavila niti poškodba, ko si je junija med snemanjem v Veliki Britaniji med prizorom pretepa poškodoval ramo, zaradi česar so morali produkcijo začasno ustaviti.

Prvi Indiana Jones, Lov za izgubljenim zakladom, je premiero ugledal davnega leta 1981, tri leta pozneje pa mu je sledil Indiana Jones in tempelj smrti. Zadnji film iz franšize je bil Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje iz leta 2008.