Zaradi njegovega obnašanja je zvezdniku več podjetij že obrnilo hrbet. Foto: AP
Zaradi njegovega obnašanja je zvezdniku več podjetij že obrnilo hrbet. Foto: AP

Ameriški zvezdnik Ye, s pravim imenom Kanye West, se je spet vrnil na družbeno omrežje Twitter. V novem nizu tvitov je tokrat svojim sledilcem naznanil, da se bo lotil 30-dnevnega "očiščenja". "En mesec se ne bom pogovarjal z nikomer," je zapisal 45-letnik ob fotografiji, na katerem je zapisan seznam tudi drugih dejavnosti, ki se jim odreka.

Poleg verbalnega posta se je tako odločil, da ne bo užival alkohola, gledal pornografskih filmov ali imel spolnih odnosov. "Hvaljen bodi, Bog, amen," je še dodal.

Na koncu je sicer vseeno pripomnil, da zaobljuba ne vključuje prenehanje objavljanja na družbenih omrežjih, poroča Billboard.

V nadaljevanju je sicer hvalil košarkarskega zvezdnika Kyrieja Irvinga, že v preteklosti znanega po nekaterih kontroverznih potezah. Prav nedavno je Brooklyn Nets svojega košarkarja za najmanj pet tekem suspendiral – vzrok za kazen naj bi bila domnevna podpora antisemitskemu filmu.

V zadnjem času glasbenik s svojim ravnanjem sicer dviga veliko prahu. Oktobra je razburil predvsem z antisemitskimi izjavami, poleg tega je trdil tudi, da je bilo suženjstvo "izbira", cepiva proti covidu-19 je označil za "znak pošasti". Hude kritike je dobil tudi, ko je nosil majico z napisom "White Lives Matter" – Življenja belopoltih štejejo.

Zaradi njegovega obnašanja je zvezdniku več podjetij že obrnilo hrbet, "prislužil" si je tudi začasno blokado družbenih omrežij Twitter in Instagram, ki sta opozorili, da raper s svojimi besedami krši njihovo politiko.

Čeprav se je pred kratkim lahko vrnil na Instagram, so 31. oktobra njegov račun spet začasno omejili.