"Slovenija, ne tako slabo," je Clarkson pripisal v svojem slogu k prvi izmed dveh fotografij, ki prikazujeta Bled, natančneje tamkajšnji otok s cerkvijo. Ta je tudi na drugi objavi, nad cerkvijo pa se bohoti ogromen oblak.

Na Bledu sta skupaj s Clarksonom tudi nekdanja sovoditelja v Top Gearu Richard Hammond in James May. Obisk trojice, ki zdaj skupaj ustvarja oddajo The Grand Tour, v Sloveniji, še predtem pa na Slovaškem in Poljskem, je tako poslovne narave. Poleg Bleda so obiskali tudi Planico in Veliko Planino, poročajo slovenski mediji.

The Grand Tour je Amazonova avtomobilistična serija, ki po incidentu na BBC-ju – Clarkson je producenta Top Geara fizično in verbalno napadel – znova združuje voditeljski trio Clarkson, May in Hammond. Trenutno poteka snemanje pete sezone, v prihodnjih epizodah lahko tako pričakujemo tudi kadre iz Slovenije.

"Potovali bomo po svetu in vsako epizodo posneli v drugi državi. Oddaja bo v bistvu nekakšna turneja in prav zato smo se odločili za ime The Grand Tour," je za BBC povedal Clarkson pred začetkom predvajanja oddaje.