Voditelja oddaje bosta Melani Mekicar in Blaž Švab. Foto: RTV Slovenija/Adrian Pregelj
Voditelja oddaje bosta Melani Mekicar in Blaž Švab. Foto: RTV Slovenija/Adrian Pregelj

Medtem ko je Švab že stari znanec petkovih večerov na malih zaslonih, je bila Melani Mekicar do zdaj bolj poznana poslušalcem je namreč ena izmed voditeljic na komercialni radijski postaji, poleg tega pa tudi plesalka v muzikalih.

Nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti, nosi preprost naslov V petek zvečer, premierno pa bo predvajana 12. marca ob 20. uri.

Od glasbenih vložkov ...

V oddaji bodo ob orkestru vrhunskih glasbenikov sodelovali tako gostujoči pevski zvezdniki kot mladi upi, skupaj pa bodo poskrbeli za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe, so navedli snovalci.

... do kviza o glasbi v zadnjih 30 letih

Za malce napetosti bo poskrbel tekmovalni del oddaje, v katerem bodo gledalci lahko spremljali glasbenike, ki se bodo borili v glasbenem kvizu na temo 30 let glasbe v samostojni Sloveniji. "Ob humorju, ki bo izhajal iz najširših tematik našega vsakdana, pa se nam bodo v oddaji ob posebni DJ-spremljavi pridružili tudi pevci s svojih domov," so še zapisali ustvarjalci oddaje.

"Posebna kemija oddaje v živo"

"Že dolgo ni bilo oddaje, v kateri bi se v celoti igralo in pelo v živo. Produkcija take oddaje je zahtevnejša, a daje neko posebno kemijo in neponovljivost," je ob tem dejal voditelj Švab in dodal, da bo spomladi oddaja morda še malo okrnjena zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, a je "med ustvarjalci kljub temu čutiti en velik optimizem, kaj vse oddaja prinaša v prihodnjih sezonah".

Kot je še razkril Švab, bo oddaja posvečena tako zabavni kot narodno-zabavni glasbi, v goste pa bodo prihajali ko bo to spet mogoče, seveda tudi glasbeni gostje iz tujine. "Čaka nas veliko dela. A se tega veselimo," je še sklenil Švab.

Novega izziva v svoji karieri pa se veseli tudi Melani Mekicar, ki ob tem pravi, da jo pomirja, "ker vem, da je ekipa, ki ustvarja oddajo, dobro naoljen in izkušen stroj, od katerih se ogromno učim in se bom še naprej". "Imam priložnost pridobivati nasvete in napotke od najboljših v poslu in tega se zavedam ter srkam vse znanje, ki mi ga ponujajo," se sodelovanja veseli Mekicarjeva.