Artemis je super SUV, ki ne skriva, da je predvsem superšportnik in manj SUV. Foto: Eterniti
Artemis je super SUV, ki ne skriva, da je predvsem superšportnik in manj SUV. Foto: Eterniti

Podjetje so ustanovili leta 2010, njegovi ustanovitelji pa trdno verjamejo, da obstaja dovolj velik trg za skoraj unikatne posebneže, ki sicer temeljijo na tehnologiji večjih izdelovalcev, pri Eternitiju pa zagotovijo še izdatno mero čedalje bolj popularne individualizacije za kupce, ki nimajo pomislekov pri zapravljanju denarja za avtomobile.

Čeprav artemisa označujejo za super SUV, pa je prej mogoče govoriti o športniku, skritem v robustnejši embalaži. Avtomobil namreč poganja 4,8-litrski motor V8 z močjo 441 kilovatov (600 KM) in navorom 750 Nm, ki pospeši velikana od 0 do 100 kilometrov na uro v 4,5 sekunde, in zagotavlja hitrosti do 290 kilometrov na uro.

Vozilo je zasnovala ekipa britanskih inženirjev pod vodstvom Alastairja Macqueena, ki je sodeloval tudi pri razvoju jaguarja XJ220 ter zmagovalnih vozilih znamk Bentley in Jaguar na dirkah 24 ur Le Mansa. V praksi pa je artemisa že preizkusil in pomagal "uglasiti" nekdanji voznik formule 1 Johnny Herbert.

Proizvodnjo novinca na trgu posebnežev nameravajo začeti konec poletja, jeseni pa naj bi ga že dobili prvi kupci. Zanj naj bi odšteli približno 210.000 britanskih funtov (259.000 evrov), le na kitajskem trgu naj bi bile cene malce dostopnejše.