Predelani avtomobili so vedno paša za oči. Foto: ABT
Predelani avtomobili so vedno paša za oči. Foto: ABT
VW touareg ABT
Zadek VW touarega ABT krasijo štiri izpušne cevi. Foto: ABT

Nemški predelovalec avtomobilov ABT je predstavil svoj pogled na luksuzni SUV-model. Predelani touareg odlikuje robustna in veliko bolj privlačna zunanjost, iz katerega koli kota ga gledamo.

Za to se lahko zahvali povsem novemu paketu aero body, ki vključuje novi prednji in zadnji odbijač, spremembe linije na boku vozila, večje blatnike, spojler na zadku vozila, ki ga krasijo kar štiri izpušne cevi.

Brez strahu preko vseh preprek
Tuning pa ne bi bil pravi, če na vozilo ne bi "obesili" večjih in lepših aluminijastih platišč. ABT je vozilo opremil z 19-, 20- in celo 21-palčnimi platišči. Ob tem je touareg veliko nižji in širši kot njegov tovarniški dvojček, vseeno pa se lahko spopade s kakršno koli podlago in izzivom.

Pod "kožo" skriva dodelan izpušni sistem in sistem novih zavor, ki učinkovito ustavijo 2,4 tone težak avtomobil.

Motorji rjovijo še glasneje
Za zdaj ABT ponuja povečanje moči za štiri motorje (tri dizelske in enega bencinarja), ki poganjajo omenjeni SUV. To so 2,5 TDI z 143 kW/195 KM (+21 KM v primerjavi z serijskim modelom), sledi 3,0 TDI z 199 kW/270 KM (+ 45 KM) in 5,0 V10 TDI, ki premore 265 kW/360 KM (+ 47 konjev). Na koncu omenimo še 4,2-litrski V8 bencinski motor z 368 kW/500 KM, kar predstavlja "skok" za kar 150 KM v primerjavi z tovarniškim modelom.