Avtomobilski prodajalci se prilagajajo novim razmeram v času epidemije. Foto: Daimler
Avtomobilski prodajalci se prilagajajo novim razmeram v času epidemije. Foto: Daimler

Mercedes-Benz kupcem v Nemčiji, ki se odločijo za nakup avtomobila v Mercedesovi spletni trgovini, ponuja brezplačno dostavo vozila na dom oziroma želeni naslov, brez stika. Na spletni trgovini so zapisali.

"Da bi vas podprli v trenutnih razmerah in vam zagotovili najboljšo možno podporo, vam brezplačno dostavimo vsa nova vozila, ki so na voljo v spletni trgovini, na želeni naslov v Nemčiji."

Do 100 kilometrov daleč od salona

Po informacijah spletnega medija Automobilwoche, kjer so objavili novico, je želeni naslov lahko od izbranega partnerja Mercedes-Benza oddaljen največ 100 kilometrov, stranka pa mora omogočiti prostor za varno raztovarjanje vozila.

Da bi bila primopredaja čim varnejša, blagovna znamka Daimler obljublja "stroge higienske ukrepe", so še zapisali v spletni trgovini, kjer ponujajo nekaj manj kot 500 vozil.

Kitajci lastniku vozila ključe predajo kar po zraku. Foto: Geely
Kitajci lastniku vozila ključe predajo kar po zraku. Foto: Geely

Geely ključe dostavi kar z letalnikom

Mercedes-Benz ni prvi, ki je prišel na zamisel o brezkontaktni dostavi vozila na domače dvorišče. Kitajski proizvajalec vozil Geely na Kitajskem svoj novi električni avtomobil icon po nakupu prek spleta dostavi na domači dovoz, ključe pa kupcu vozila po zraku dostavi kar letalnik.

Ste zamudili zadnjo oddajo Avtomobilnost? Ogledate si jo lahko tukaj.

Avtomobilnost, izbor