Novosti pariškega salona zdaj že poznate, poglejte jih še v gibljivi sliki. V nocojšnji Avtomobilnosti bomo pokomentirali tudi, kakšno avtomobilsko prihodnost nam napovedujejo pariška konceptna vozila.

Očitno bodo v prihodnosti avtomobili porabili veliko manj goriva, predvsem pa bodo močno povezani. Prav povezljivost med vozili in z infrastrukturo pa je tudi eden izmed ključnih pogojev za avtonomno vožnjo. Ta je bila tudi ena od osrednjih tem salona gospodarskih vozil v Hannovru - tovornjak, v katerem lahko voznik med vožnjo bere MMC, vam predstavljamo zvečer v Avtomobilnosti.

Brez nadzora nad dogajanjem na cesti se danes ne morete voziti po cestah, niti v mercedesu razreda S, s katerim smo se peljali v tokratni Avtopedii. A njegov aktivni tempomat še kako vzbuja željo po avtonomni vožnji.

Tovornjaki pa ne bodo edina težka mehanizacija v tokratni Avtomobilnosti - predstavili vam bomo stroj za sečnjo lesa, ta igra še posebej pomembno vlogo pri odpravljanju posledic februarske ujme.

V rubriki Testi smo vam tokrat pripravili dva oblikovno zelo zanimiva izdelka: živo rdečega Toyotinega ayga in sploh eno najbolj vročih novosti ta hip: Citroenovega cactusa!

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2 in vsako soboto ob 12.15 na TV SLO 1.

Obiskovalci MMC si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Kaj nam napovedujejo renault eolab in druga konceptna vozila letošnjega pariškega avtosalona?
Testirali smo enega najbolj vročih avtomobilov ta hip - Citroenovega cactusa. Foto: MMC RTV SLO
Megastroj za sečnjo lesa gozdarjem, ki odpravlja posledice februarskega žledoloma, zagotavlja varnost. Foto: MMC RTV SLO
Poleg novosti iz pariškega avtosalona vam predstavljamo tudi novosti na področju gospodarskih vozil. Foto: MMC RTV SLO