Mazda CX-5 bo vstopila v razred priljubljenih kompaktnih SUV-jev. Foto: Mazda
Mazda CX-5 bo vstopila v razred priljubljenih kompaktnih SUV-jev. Foto: Mazda

Pri izdelovalcu poudarjajo, da je to njihov prvi model z novimi sklopi tehnologije "skyactive", ki vključuje novo generacijo karoserije, podvozja, bencinskih in dizelskih motorjev ter ročnih in samodejnih menjalnikov. Zunanjo podobo so oblikovali v skladu z novim oblikovalskim jezikom, kodo ali prevedeno »dušo gibanja«.

Za pogon avtomobila, ki naj bi na prve trge v Evropi pripeljal že v začetku prihodnjega leta, bodo lahko kupci izbirali med dvema motorjema. Prvi bo 2-litrski bencinski motor skyactiv-g, drugi pa 2,2-litrski dizelski motor skyactiv-d, ki bo na voljo v standardni ali zmogljivejši različici. Natančnejših podatkov o zmogljivostih pri Mazdi še niso izdali, omenjajo pa podatek, da izpust ogljikovega dioksida pri standardnem dizelskem motorju in pogonu na prednji par koles ne bo presegal 120 gramov na kilometer.

Na avtomobilskem salonu, ki bo za javnost odprl vrata 15. septembra, pa se na Mazdinem razstavnem prostoru premierno predstavila tudi prenovljena mazda3. Pri izdelovalcu poudarjajo, da so tudi pri tem modelu poskrbeli za nižje izpuste škodljivih plinov, bolj športni videz, stabilno vozno dinamiko, osvežili notranjostjo in zunanjostjo ter zagotovili višjo kakovost materialov.