McLaren 650S GT3 bo v bitko s tekmeci zapeljal v sezoni 2015. Foto: McLaren
McLaren 650S GT3 bo v bitko s tekmeci zapeljal v sezoni 2015. Foto: McLaren

McLaren 650S GT3 bo moral nadaljevati tradicijo 12C GT3, ki je znamko znova pripeljal v ospredje športnih preizkušenj in si priboril tri najprestižnejše nazive prvenstev, 51 zmag na posameznih dirkah in mesto na zmagovalnih stopničkah še na 71 dirkah.

Dodatno športno oplemenitena različica GT3, prilagojena za preizkušnje na dirkališčih, temelji na pred kratkim predstavljenem modelu 650S. Superšportnik je večinoma izdelan iz lahkih ogljikovih vlaken, glede na zahtevne preizkušnje, ki ga čakajo na dirkališčih po vsem svetu, pa so poskrbeli za boljše aerodinamične lastnosti, učinkovitejše hlajenje ključnih komponent in dotok zraka za zmogljiv motor.

Pogonsko srce predstavlja 3,8-litrski McLarnov motor V8 z dvojnim turbinskim polnilnikom, ki zmore približno 368 kilovatov (500 KM), a povsem natančni o zmogljivostih motorja pri McLarnu niso. Za prenos moči skrbi novi šeststopenjski sekvenčni menjalnik.

Superšportnik seveda ustreza predpisom, ki jih za prvenstvo GT3 predpisuje mednarodna organizacija FIA, pri izdelovalcu pa poudarjajo, da so poleg zagotavljanja zmogljivosti, veliko pozornosti namenili tudi varnosti in udobju voznika na zahtevnih dirkaških preizkušnjah.